DRAPSFORSØK PÅ TRE PERSONER: Borgarting lagmannsrett har dømt en 24-åring til fengsel i tre år for en skyteepisode uten for utestedet Rå på Karl Johans gate i Oslo.Foto: Kyrre Lien / SCANPIX .
DRAPSFORSØK PÅ TRE PERSONER: Borgarting lagmannsrett har dømt en 24-åring til fengsel i tre år for en skyteepisode uten for utestedet Rå på Karl Johans gate i Oslo.Foto: Kyrre Lien / SCANPIX .Vis mer

Skuddoffer får 3,6 mill

Livstruende skadd i skytedrama på Karl Johans gate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):En 25-åring er tilkjent tilsammen 3,6 millioner kroner i erstatning og oppreisning etter at han ble livstruende skadd i et skytedrama på Karl Johans gate i Oslo.

En 24-åring er i Borgarting lagmannsrett dømt til fengsel i ni år for drapsforsøk på 25-åringen og ytterligere to personer utenfor utestedet Rå natt til 28. februar 2009. I april ble han frikjent for drapsforsøkene.

Skytedramaet skal ha startet mellom to gjenger etter påstander om køsniking som endte i slåsskamp, før 24-åringen begynte å skyte. 24-åringen ble arrestert på Torp lufthavn, Sandefjord, 19. mars på vei ut av landet.

På det tidspunktet var han etterlyst. Flere vitner har forklart at de så 24-åringen bruke pistolen. 24-åringen har forklart at han fikk overlevert pistolen etter at skytedramaet var over.

Frikjent Dommerne mener at denne forklaringen har formodningen mot seg.
- 24-åringen ville tross påstanden om mange års fengsel ikke gi opplysninger om hvem han fikk pistolen fra, understreker retten.

Les også:- Litt for mange tilfeldigheter

24-åringen ble dømt til fengsel i åtte år i Oslo tingrett i september i fjor for to drapsforsøk og en uaktsom legemsbeskadigelse med skytevåpen. Etter anke ble han frifunnet for drapsforsøkene av juryen i Borgarting lagmannsrett. De juridiske dommerne satte juryens kjennelse til side. Saken har nå vært behandlet i lagmannsretten på nytt av en meddomsrett med tre juridiske dommere og
fire meddommere.

«Privatrett» I dommen på ni års fengsel inngår også en legemsbeskadigelse med balltre i Oslo i mars 2008.

Lagmannsretten skriver at drapsforsøkene er utført på åpen gate i Oslo sentrum.

- Hendelsen skjedde ved stengetid for utestedene, og det var mange mennesker til stede. Det vises også til at skytingen var umotivert ut fra en tanke om privat rettshåndhevelse, noe det må reageres strengt mot.

25-åringen ble livstruende og varig skadet.