Skuddoffer med i politiets rekonstruksjon

Knut (47), hans kone (49) og en tredje mann (44) ble brutalt skutt ned i Badeparken i Sandefjord 14. januar. En 63-åring er siktet i saken.

BLE SKUTT: Knut (47) ble skutt i Badeparken. Her fra rekonstruksjonen, Her er han stående på benken. Foto:Torbjørn Berg / Dagbladet
BLE SKUTT: Knut (47) ble skutt i Badeparken. Her fra rekonstruksjonen, Her er han stående på benken. Foto:Torbjørn Berg / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDEFJORD (Dagbladet): I formiddag var Knut, som den eneste av de skadede, tilbake på åstedet for å bistå politiet i rekonstruksjonen av skuddene i skulpturlunden. Med i rekonstruksjonsbildet var det også en markør med pistol i hånden.

Publikum ble holdt langt unna rekonstruksjonen. Faktisk sperret politiet i dag av hele Badeparken.

Ifølge politi Dagbladet snakket med var dette i første rekke for å sikre seg at ingen skulle få høre hva som ble sagt under selve rekonstruksjonen.

I tillegg til etterforskere, markører og representanter for de involverte parter, den siktede 63-åringens advokat Ole Petter Breistøl var også der,  hadde politiet også bevæpnet seg med video-, lydopptak- og fotoutstyr.

Viste Under rekonstruksjonen viste skuddoffert, med fakter og plassering hvordan han hadde oppfattet situasjonen, da skuddene falt.

Både Knut og markørene var utstyrte med nummerskilt. Vedkommende som illustrerte gjerningsmannen var sågar utstyrt med hund. Men ikke en hvit/lys hund, som det ble meldt om, da politiet etterlyste gjerningsmann etter skuddene den dramatiske fredagen i januar.

Heftig krangel Årsaken til skytedramaet, der Knut etter forholdene ble lettere skadd, mens hans kone i lang tid svevde mellom liv og død, og en tredje person trolig får varige mén, hadde utgangspunkt i en heftig krangel.

En krangel som endte med at gjerningsmannen gikk hjem og hentet et småkalibret skytevåpen, kom tilbake til parken og skjøt de tre rett ned.

En fjerde mann rakk å kaste seg unna og rømme fra åstedet før gjerningsmannen rakk å skyte ham.

Etter det Dagbladet kjenner til ble den siktede 63-åringen utpekt som gjerningsmann etter vitnekonfrontasjon.

Ingen betydning Siktedes advokat, Ole Petter Breistøl, sier til Dagbladet at rekonstruksjonen ikke endrer saken for hans klients vedkommende.

- Nei, fremdeles gjenstår spørsmålet om hvem som skjøt. Min klient hevder han er uskyldig, sier Breistøl.

Han presiserer at rekonstruksjonen ikke hadde noe med skyld å gjøre, men kun å få kartlagt hva som virkelig skjedde denne fredagen i januar.

VISTE HVORDAN:Knut (47) viste hvordan han ble skutt i Badeparken. Her er han liggende på bakken. Foto:Torbjørn Berg / Dagbladet
VISTE HVORDAN:Knut (47) viste hvordan han ble skutt i Badeparken. Her er han liggende på bakken. Foto:Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer