Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skuddoffer tør endelig vise seg på gata igjen

Har gått med maske i 15 år.

ANSIKTSTRANSPLANTASJON:  Her er Richard Norris  fotografert før og 114 dager etter han gikk gjennom en av de mest omfattende ansiktsoperasjonene noen sinne. Foto: AP Photo/ University of Maryland Medical Center/NTB Scanpix
ANSIKTSTRANSPLANTASJON: Her er Richard Norris fotografert før og 114 dager etter han gikk gjennom en av de mest omfattende ansiktsoperasjonene noen sinne. Foto: AP Photo/ University of Maryland Medical Center/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kirurger fra University of Maryland Medical Centre gjennomførte i mars det de hevder er den mest omfattende ansiktsoperasjonen noen sinne.

Operasjonen, som tok 36 timer, har gitt skuddofferet Richard Norris (37) fra Virginia i USA en ny nese, tenner, tunge og kjeve, ifølge The Daily Telegraph.

Hele 100 personer deltok i prosessen.

- Vellykket Sjefskirurg Eduardo Rodriguez sier de er svært fornøyd med resultatet og har nå publisert «etter-bilder» av 37-åringens opererte ansikt.

I tillegg til det kosmetiske har han fått tilbake luktesansen og følelsen i ansiktet.

Det var i 1997 at Norris ble truffet i fjeset av et vådeskudd fra sitt eget våpen.

Han overlevde, men mistet nesen, leppene og det meste av bevegelsen i munnen.

Gikk med maske Ansiktet hans har vært så deformert at han aldri har følt at han har kommet tilbake til et dagligliv.

Han har bare gått ut om kvelden, og til og med brukt en maske før han har turt å gå ut på gata. 37-åringen sier han er lykkelig over resultatet.

-  Jeg kan nå gå forbi folk uten at de stirrer. Vennene mine har gått videre med sine liv, fått seg familier og karrierer. Nå kan jeg også starte på det nye livet jeg har fått, sier Norris.   

VELLYKKET: Eduardo D. Rodriguez ledet et team på 100 personer som deltok i operasjonen. Foto:  AP Photo/Gail Burton/NTB Scanpix
VELLYKKET: Eduardo D. Rodriguez ledet et team på 100 personer som deltok i operasjonen. Foto: AP Photo/Gail Burton/NTB Scanpix Vis mer