Skuddofferet siktet for millionheleri og trusler

Politiet har i flere år etterforsket pengebruken til Imran Saber (32) som ble skutt sju ganger i går.

SKUTT: Imran Saber (32) blir fraktet vekk av ambulansepersonell etter at han ble forsøkt drept i går kveld. Foto: Svein Gustav Willhelmsen
SKUTT: Imran Saber (32) blir fraktet vekk av ambulansepersonell etter at han ble forsøkt drept i går kveld. Foto: Svein Gustav WillhelmsenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mens Imran Saber (32) ennå lå på sykehus etter å ha blitt skutt sju ganger av ukjente gjerninsmenn søndag kveld, bekreftet i dag vold- og sedelighetsseksjonen på en pressekonferanse at Saber selv er siktet i en omfattende straffesak.

- Det er riktig at vi har en pågående etterforskning av blant annet heleri av store pengebeløp, der minst tre personer er siktet, uten at jeg vil gå inn på deres identitet. Etterforskningen nærmer seg ferdig, og vi håper på en snarlig tiltale, sier politiadvokat Peter Johansen ved Seksjon for organisert kriminalitet i oslopolitiet til Dagbladet.

Helerisaken strekker seg 16 år tilbake i tid, og er et forsøk på å dokumentere at millionverdier Saber har hatt befatning med er nødt til å stamme fra kriminalitet. Politiet opplyser at hoveddelen av etterforskningen ligner på saken mot Rasool-brødrene i B-gjengen, der politiets revisorer finkjemmet alt fra merkeklær til biler, leiligheter og kontoopplysninger for å holde forbruk opp mot inntekter.

- Forbruk må stamme fra et sted, og det er riktig at vi også i denne saken vil avdekke hvorvidt forbruk og transaksjoner er uforklarlige ut fra vedkommendes lovlige inntekter. I heleribegrepet ligger det at vi mener store verdier i saken stammer fra kriminell virksomhet, sier Johansen.

Etter det Dagbladet får opplyst er Saber også siktet for trusler/utpressing knyttet til inndriving av store pengebeløp.

Aftenposten.no
skriver at politiet har tatt beslag 32-åringens Porsche, for å sikre seg at Saber stikker fra et eventuelt krav fra staten.

I en kjennelse i Oslo tingrett fikk politiet medhold i at de kan beholde en heftelse på 700 000 kroner i bilen, og at de skal få beholde den til saken er avgjort i retten.