Skuddpremie på rabbinere

En muslimsk religiøs leder i Libanon utlovet lørdag en belønning på 9 millioner kroner for hodene til to israelske rabbinere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Begrunnelsen er at rabbinerne støtter drap på palestinere.

Den ene rabbineren mener det er riktig å drepe palestinske aktivister, mens den andre har bedt om at palestinerne blir «tilintetgjort». Lørdag sa Sheikh Afif al-Nabulsi, som leder et muslimsk trossamfunn i Sør-Libanon, at det skal gis én million dollar - 9 millioner kroner - til den som straffer de to israelerne. En velstående person skal ha tilbudt pengene, men Nabulsi røpet ikke hans identitet.

- Disse to rabbinerne er slanger. Muslimer, spesielt palestinere, bes om å utrydde disse mikrobene. Som et svar på at Rabbi Israel meir Lau legitimerte likvideringene som blir utført av hans regjering, utsteder vi en fatwa som legitimerer utryddelsen av alle sionister, og vi starter med rabbinerne, sa Nabulsi.

Fredag ga Lau støtte til israelske myndigheters kontroversielle linje som består i å drepte mistenkte palestinske terrorister. Samme dag sa Yossef, en rabbiner som er kjent for sine rasistiske utsagn om arabere, at palestinerne yngler som insekter og at de er ment å gå til helvete. Messias vil hjelpe til med å få dem dit raskt, uttalte Yossef som også grunnleggeren til partiet Shas.

(NTB-AFP)

SKAL LIKVIDERES: Jødenes øverste religiøse leder i Israel, rabbi Israel meir Lau, støtter drap på palestinere. Nå er det satt en pris på hans hode.