Skuddrama på Furuset

Ungdommer skutt mot av forbipasserende bil. Like i nærheten ble en bil satt fyr på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - En gjeng ungdommer i 15-17-års alderen sto ved t-banestasjonen utenfor Furuset senter og pratet sammen like før midnatt. Da kom det en BMW mot dem i stor fart og svingte opp foran ungdommene, sier operasjonsleder Vidar Hjulstad ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

- I bilen sitter tre personer maskert med finlandshetter. Disse sveiver ned vinduet og avfyrer flere skudd mot ungdommene, forteller han.

Ingen skadet

Ungdommene løp vekk og kastet seg ned på bakken. Ingen ble truffet, men det er mange kulehull i husveggen rundt og ved inngangen til t-banestasjonen, sier Hjulstad.

En mengde 9 mm tomhylser ligger igjen på bakken, og politiet har sperret av området for å utføre krimtekniske undersøkelser.

Politiet jaktet i natt på gjerningsmennene. De har deler av bilens registreringsnummer, og vil også undersøke Sporveiens video fra t-baneområdet.

Klokka 06.00 hadde de ennå ikke funnet verken bilen eller gjerningsmennene. Saken vil bli ytterligere etterforsket.

Bil i flammer

Omtrent samtidig som skyteepisoden fant sted, ble en bil satt fyr på på Furuset skole like i nærheten. Bilen er ifølge politiet stjålet.

- Bilen ved Furuset skole er ikke den samme bilen som gjerningsmennene brukte i skyteepisoden, avkrefter operasjonsleder Hjulstad til Dagbladet.no.