Skuddrama på utested i Oslo sentrum i natt: - Stoler, bord og glass fløy gjennom lufta

Fire personer er pågrepet og siktet for legemsbeskadigelse. En av dem for å fyrt av flere skudd mot utestedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst to skudd ble løsnet mot et utested i Grensen i Oslo sentrum i natt. Et slagsmål i et gjengrelatert miljø i Oslo, førte til paniske tilstander inne på utestedet.

- Det har flydd noen bord, stoler og glass gjennom lufta. Og mest trolig er det avfyrt to skudd mot baren, sier Jon Rune Lander ved krimvakta i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Fire personer er pågrepet og sitter nå i avhør hos politiet. En av dem mistenkes for å stå bak skytingen.

- Alle fire er over 30 år, med norsk statsborgerskap men utenlandsk opprinnelse. Vi vet ikke hva som har utløst dette, men de er i et gjengmiljø tilhørende i Oslo, sier Lander til Dagbladet.

- Gjengkonflikt Skytingen skjedde utenfor utestedet Mona Lisa i Grensen i Oslo sentrum. Og slåssingen skal også ha foregått inne på stedet.

FLERE SKADD: To personer er sendt til sykehus etter det som politiet mener trolig er en gjengkonflikt i Oslo sentrum. Foto: Ralf Lofstad
FLERE SKADD: To personer er sendt til sykehus etter det som politiet mener trolig er en gjengkonflikt i Oslo sentrum. Foto: Ralf Lofstad Vis mer

- Seks-sju personer løp fra stedet. Én skadd person er sendt til Ullevål sykehus, mens tre er lettere skadd, sa innsatsleder Lisa Dunham til Dagbladet rett etter klokka 03.

Væpnet politi rykket ut og sperret av et område etter politiet ble oppmerksom på hendelsen klokka 01.30 i natt. Politiet opplyser at de ønsker å komme i kontakt med personene som flyktet fra stedet.

- Vi har ikke noe konkret antall på hvor mange som var involvert. Men det var mange, og mange andre til stede inne i lokalet, sier Lunder til Dagbladet.

Avsperret De første meldingene gikk på at to personer var påført knivskader.

- Minst to skudd er avfyrt, men ingen skal ha skuddskader. En person er sendt til Ullevål med knivskader, en annen er sendt til legevakten for behandling av det som trolig også er knivskader, sa operasjonsleder Rune Ullsand i Oslo politidistrikt.

VÆPNET POLITI: Ved Grensen i Oslo sentrum. Foto: Ralf Lofstad
VÆPNET POLITI: Ved Grensen i Oslo sentrum. Foto: Ralf Lofstad Vis mer

- Flere har fått lettere skader, men om det er knivskader eller skader etter glass, vet vi ikke, presiserer Lunder på morgenkvisten

STORT POLITIOPPBUD: Politiet samlet utenfor utestedet Eger i Oslo sentrum. Foto: Ralf Lofstad
STORT POLITIOPPBUD: Politiet samlet utenfor utestedet Eger i Oslo sentrum. Foto: Ralf Lofstad Vis mer