Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skuddrap kan være hevnaksjon

Sønner av drapsoffer fra 1995 pågrepet og siktet i Tøyen-drapet.

TØYEN-DRAPET: En 38-åring ble skutt og drept sent søndag kveld. En annen mann som satt i samme bil som drapsofferet ble lettere skadet. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
TØYEN-DRAPET: En 38-åring ble skutt og drept sent søndag kveld. En annen mann som satt i samme bil som drapsofferet ble lettere skadet. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tre menn er siktet for overlagt drap på en 38 år gammel mann på Tøyen i Oslo sentrum søndag kveld.

Mannen som ble drept søndag har selv en drapsdom fra 1995. To av de drapssiktede var sønner av mannen drapsofferet drepte.

- Vi har gjort det vi mener er et gjennombrudd i saken. I ettermiddag har vi slått til mot flere leiligheter i Oslo hvor vi har pågrepet tre unge menn. De er norske statsborgere, men har somalisk opprinnelse, sa politiinspektør Hanne Kristin Rohde på en pressekonferansen i ettermiddag. Ifølge Rohde ble to personer pågrepet i en leilighet i Nils Bays vei.

De to pågrepne brødrene er henholdsvis 20 og 22 år gamle. Den tredje mannen er 20 år. Hvilken tilknytning han har til drapet og de andre pågrepne er uvisst.

Motiv kan være hevn
Den drepte 38-åringen ble i 1995 dømt til 10 års fengsel av Agder lagmannsrett for å ha drept en mann som han hadde hatt en konflikt med i en periode. Den nå drepte mannen var 24 år da han drepte 36-åringen med flere knivstikk på Møllehaven Is og Kaffebar i Rådhusgata i Skien 20. juli i 1994. Han slapp ut av fengsel i 2000. Nå er altså sønnene til 36-åringen som ble drept i Skien, selv siktet for drap på farens drapsmann.

- Når det gjelder motiv så er dette tidlig å si, men drapet i 1995 er et aktuelt spor, opplyste Rohde.

Drapet blir etterforsket som en hevnaksjon.

De pågrepne tilhørerer et tungt belastet kriminelt miljø, knyttet til narkotika, opplyser politiet.

Vitneobservasjoner
Politiet sier de har konkrete spor som observasjoner fra mannskaper den kvelden og natta, samt fra taktisk etterforskning, som gjør at de tre mistenkes for overlagt drap.

- Så vidt vi vet har vi ingen tekniske bevis, men vi har gode observasjoner fra den aktuelle dagen gjort av operativt personell, sa Rohde.

De siktede har foreløpig ikke fått oppnevnt forsvarer i saken. Det er blant annet derfor uvisst om avhørene vi starte i kveld.

- Vi håper å få til dette, men det kan hende at avhørene vil starte først i morgen, opplyste Rohde i ettermiddag. Flere åstedsvitner avhøres også av politiet i kveld.

Ber publikum om hjelp
Politiet gikk på nytt ut med etterlysning av den sølvgrå Audien ble sett kjørende bort fra åstedet.

- Vi vil be publikum melde fra hvis de har sett en sølvgrå Audi med registreringsnummer DJ42338, gjentok politiet i kveld. De har snakket med eieren av bilen, som ikke har noe med drapet å gjøre.

Politiet hadde i går en væpnet aksjon mot en leilighet i Dælenengata. Tre personer ble pågrepet i aksjonen, siktet for våpenbesittelse. Politiet beslagla også narkotika i leiligheten. Denne aksjonen skjedde på grunn av informasjon som var kommet fram i drapsetterforskingen, men politiet tror ikke de pågrepne er knyttet til drapssaken.

En 38 år gammel mann døde av skadene han fikk da han ble skutt på kloss hold mens han satt i en bil i Jens Bjelkes gate på Tøyen i Oslo søndag kveld. En 36-åring som også satt i bilen kom fra skyteepisoden med bare lettere skader.

Drapsvåpenet er enda ikke funnet.

PÅGREPET: De som nå er siktet for overlagt drap ble pågrepet på denne adressen tidligere i dag. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen.
PÅGREPET: De som nå er siktet for overlagt drap ble pågrepet på denne adressen tidligere i dag. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!