Skuddrap kan være hevnaksjon

Sønner av drapsoffer fra 1995 pågrepet og siktet i Tøyen-drapet.

TØYEN-DRAPET: En 38-åring ble skutt og drept sent søndag kveld. En annen mann som satt i samme bil som drapsofferet ble lettere skadet. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
TØYEN-DRAPET: En 38-åring ble skutt og drept sent søndag kveld. En annen mann som satt i samme bil som drapsofferet ble lettere skadet. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tre menn er siktet for overlagt drap på en 38 år gammel mann på Tøyen i Oslo sentrum søndag kveld. Mannen som ble drept søndag har selv en drapsdom fra 1995. To av de drapssiktede var sønner av mannen drapsofferet drepte.

- Vi har gjort det vi mener er et gjennombrudd i saken. I ettermiddag har vi slått til mot flere leiligheter i Oslo hvor vi har pågrepet tre unge menn. De er norske statsborgere, men har somalisk opprinnelse, sa politiinspektør Hanne Kristin Rohde på en pressekonferansen i ettermiddag. Ifølge Rohde ble to personer pågrepet i en leilighet i Nils Bays vei.

De to pågrepne brødrene er henholdsvis 20 og 22 år gamle. Den tredje mannen er 20 år. Hvilken tilknytning han har til drapet og de andre pågrepne er uvisst.

Motiv kan være hevnDen drepte 38-åringen ble i 1995 dømt til 10 års fengsel av Agder lagmannsrett for å ha drept en mann som han hadde hatt en konflikt med i en periode. Den nå drepte mannen var 24 år da han drepte 36-åringen med flere knivstikk på Møllehaven Is og Kaffebar i Rådhusgata i Skien 20. juli i 1994. Han slapp ut av fengsel i 2000. Nå er altså sønnene til 36-åringen som ble drept i Skien, selv siktet for drap på farens drapsmann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer