Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skuddsikkert for Obama

For andre gang i historien ble det i formiddag montert skuddsikre glass på Grand-balkongen.

 HEKTISK:  Secret Service-vakter tok i formiddag i bruk de skuddsikre glassene på Grand Hotell. Ikke siden 1994 har det vært så omfattende sikkerhetstiltak på hotellet. Alle foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
HEKTISK: Secret Service-vakter tok i formiddag i bruk de skuddsikre glassene på Grand Hotell. Ikke siden 1994 har det vært så omfattende sikkerhetstiltak på hotellet. Alle foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Det var hektisk aktivitet foran Grand Hotell i formiddag. For andre gang i Grand Hotells ærverdige historie ble skuddsikre glass i formiddag montert på balkongen som vender ut mot Karl Johans gate. Dette er det eneste sikre kortet for å få et glimt av president Barack Obama mens han er i Oslo.

Arafat
- Vi har hatt skuddsikre glass på balkongen én gang tidligere. Det var i 1994, da Yassir Arafat, Shimon Peres og Yitzhak Rabin mottok fredsprisen, forteller administrerende direktør på Grand Hotell, Svein-Petter Haslerud til Dagbladet.

Den gangen ble risikoen for et attentat vurdert som såpass alvorlig at et tjukt beskyttelsesglass ble satt opp på den smale balkongen. I tillegg var det betongblokker utenfor og metalldetektorer over hele bygningen, da som nå.

Krav fra Secret Service
Ifølge programmet vil det planlagte fakkeltoget for fred ende opp ved balkongen kl. 18.55. Der vil også demonstrasjonstoget mot atomvåpen gå forbi.
Secret Service tar ingen sjanser på at noen vil forsøke å ramme Obama, eller på at eventuelle sammenstøt mellom demonstrantene vil skade presidenten. Ifølge NRK var de skuddsikre glassene et krav fra den amerikanske sikkerhetstjenesten for at Obama skulle møte opp på balkongen.

 SIKRET:  Alle kumlokk rundt Grand Hotell er sveiset igjen under Obama-besøket.
SIKRET: Alle kumlokk rundt Grand Hotell er sveiset igjen under Obama-besøket. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media