Skuddskader i hodet

LINDÅS (Dagbladet): Politiet har slått full drapsalarm etter at en 38 år gammel mann ble funnet død på et øde sted i sommeridyllen Gjervik på Lindås, nord for Bergen. Mannen skal være skutt i hodet og slått.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går kveld ble den døde fraktet bort i en grønn likpose etter at teknikere fra Kripos og lokalt politi hadde brukt dagen på å finkjemme funnstedet.

- Vi står overfor en gåte, sier lensmann Einar Vatne ved Lindås og Meland lensmanns kontor og politiadvokat Ole Bjørn Mevatne i Hordaland politidistrikt.

Skuddskader

Mannen skal, i følge VG, være skutt i hodet og skamslått. Da dette ble stadfestet i går, ble Kripos koblet inn i saken. Politiet kan foreløpig ikke si om mannen er skutt på andre deler av kroppen fordi klærne hans foreløpig ikke er fjernet fra liket.

Politiet har funnet førerkort og bankkort på liket og regner derfor med å ha identifisert den døde. Politiet ønsker ikke å kommentere om mannen er ranet. Han var ikke meldt savnet. Mannen ble funnet i terrenget ved sjøen, liggende på ryggen med bena opp mot stien.

- Funn på stedet peker i retning av at han er blitt utsatt for en kriminell handling, sier Mevatne. Det er ikke funnet våpen på stedet.

Spor vasket vekk

Observasjoner av mannen søndag har gjort at politiet mener at mannen har ligget død i et døgn i øsende regnvær før han ble oppdaget av et ungt par på kveldstur. Regnet kan ha ødelagt flere viktige tekniske bevis, men i følge VG har politiet allerede sikret seg noen tekniske bevis fra funnstedet.

Politiet i Lindås samarbeider med etterforskere fra Bergen politikammer, og tilsammen 20 etterforskere jobber med å løse gåten.