Skuddspor på Orderud gård

Politiet har funnet spor etter skudd hjemme hos ekteparet Orderud. Politiet mener dette beviser at de to lyver om våpenleveransen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet skal ha sikret spor som viser at det ble avfyrt skudd på Orderud gård, hjemmet til Per Kristian og Veronica Orderud på Sørumsand, melder TV2.

Dermed er politiet, ifølge TV 2, sikre på at ekteparet lyver når de hevder at de ikke har fått overlevert noe våpen. Funnet bekrefter Kristin Kirkemos forklaring om et vådeskudd som gikk av fra ett av de to våpnene hun skal ha overlevert til søsteren og svogeren lille julaften i fjor.

- Traff bilde

Skuddet skal ha truffet glasset og rammen til et bilde som hang på veggen. Veronica Orderud skal ha hevdet at det knuste glasset i rammen skyldes at bildet falt ned. Kristin Kirkemo hevder at bare Veronica var til stede da skuddet gikk av.

Kristin Kirkemo hevder hun hentet de to pistolene på Orderuds låve under juleselskapet og overleverte dem til ekteparet. En bekjent skal ha plassert pistolene på låven, sier hun.

Pistoltyveri

En av pistolene som ble brukt da drapene ble utført kan ha blitt stjålet i juli i fjor fra Fannefjord Pistolklubb i Molde, skrev VG lørdag. En Ruger kaliber 22 pistol som ble stjålet fra klubben er funnet hjemme hos den drapssiktede Lars Grønnerød.

Vitner skal hevde at Kirkemo kjøpte de stjålne pistolene i Molde og fraktet dem til gården.

Advokaten til Per Kristian Orderud, Cato Schiøtz, tror ikke på Kristin Kirkemos forklaring.

- Jeg mener at hennes forklaring motsies på vesentlige punkter av andre vitner. Hun har forklaringer på viktige elementer som fremstår som ganske lite sannsynlige, sier Schiøtz.

Skisse av åstedet

Kristin Kirkemo (26) skal i politiavhør ha tegnet en skisse av åstedet for trippeldrapet, kårboligen på Orderud gård. Skissen ble lagt fram i lagmannsretten fredag, skriver flere aviser i dag.

(NTB)