Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skuddveksling i Kristiansand. Mann skutt av politiet - erklært død

Mannen i 30-årene som ble beskutt av politiet i Kristiansand, døde av skadene kort tid senere.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Vet du noe mer om denne hendelsen? Har du bilder? Tips oss på mail 2400@db.no, send SMS/MMS til 2400, eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): Politiet i Agder ble natt til søndag beskutt av en mann under et oppdrag i Kristiansand. Senere avfyrte politiet skudd og traff en mistenkt, som ble skadd i hendelsen, melder politiet i Agder på Twitter.

Like før klokka 08.00 bekrefter politiet at mannen som ble skutt senere døde av skadene på sykehus.

PRESSEKONFERANSE: Mannen i 30-årene som ble beskutt av politiet i Kristiansand, døde av skadene kort tid senere. Video: NTB Scanpix Vis mer

Politiet bevæpnet seg og rykket ut etter et konkret tips som kom inn klokka 04.43 natt til søndag.

- Ifølge tipset var mannen bevæpnet, og derfor bevæpnet patruljen seg før de rykket ut. Vi kommer tilbake med mer informasjon om hendelsesforløpet på pressekonferansen søndag formiddag, sier politiet i Agder til Dagbladet like før klokken 09.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix Vis mer

Mannen var i 30-årene, opplyser politiet til Dagbladet.

- Det har vært en foranledning like nord for Kristiansand tidligere på natten som gjorde at politipatruljer ble bevæpnet og sendt til stedet, sier stabssjef og leder av Felles operativ enhet, Bård Austad, i en pressemelding.

Politiet fant etter kort tid mannen i en bil. Da politiet nærmet seg åpnet mannen ild, ifølge politiet.

- Før politiet fikk stoppet og skutt personen like utenfor Kristiansand sentrum, hadde personen blitt påtruffet av politiet og skutt mot politiet, sier Austad.

Spesialenheten for politisaker er varslet om hendelsen. Politiet kan foreløpig ikke komme med ytterligere opplysninger, men de har varslet en pressekonferanse om hendelsen søndag formiddag.

Saken oppdateres.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling