Skuddveksling inne i Canadas nasjonalforsamling

En soldat er skutt ved krigsmonument. En gjerningsmann skutt - det mistenkes at det er flere gjerningsmenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Politiet ber nå klokka 17.10 folk i Ottawa sentrum om å holde seg unna vinduer og tak, ifølge CBC.  Situasjonen virker ikke å være avklart. En gjerningsmann er bekreftet skutt, men ifølge AFP er det trolig en eller to skytere på taket av parlamentsbygningen.

Reuters siterer politiet på at de aktivt leter etter en til to gjerningspersoner.

Politiet bekreftet i 16-tidan norsk tid at en person er skutt ved et krigsmonument utenfor parlamentsbygningen i Ottawa. Det skal være en soldat som holdt vakt ved krigsmonumentet som ble skutt.

Ifølge en rekke medier er det hørt flere skudd - ifølge blant andre Toronto Sun godt over ti skudd.

En mann skal deretter ha blitt sett løpende ned mot nasjonalsforsamlingsbygget. Siden er det meldt om skuddvekslinger inne i Canadas nasjonalforsamling som ligger like i nærheten.

Scott Walsh, som jobber på Parliament Hill, sier til CBC News at han så en mann som løp med en toløpet hagle med skjerf og blå jeans. Walsh sier mannen hoppet over et gjerde som står rundt Parliament Hill. Med våpenet skal han så ha tvunget noen ut av en bil og kjørt til en inngangsdør til parlamentet.

 - Jeg hørte dusinvis med skudd og lukten krutt ligger tungt i gangene nå, sier korrespondenten til Globe and Mail, Josh Wingrove, på Twitter.

Han befant seg inne i parlamentsbygningen.

Han har også sendt ut et bilde på twitter av det han beskriver som «en livløs kropp» liggende utenfor parlamentsbiblioteket. Hvis dette stemmer kan det være minst to personer som er skutt, men politiet har så langt bare bekreftet at en person er skutt.
Parlamentsmedlem Bernard Trottier skriver nå på Twitter at gjerningsmannen er skutt og drept.  Det samme melder parlamentsmedlem Bob Zimmer.

- Skudd er avfyrt i parlamentsbygningen. En ensom skytter er død. Vi er ok, skriver han på Twitter. Opplysningen er foreløpig ikke bekreftet av politiet. 

CTC melder at de har bekreftelse på at en gjerningsmann er skutt, men det mistenkes at det kan være en til to flere gjerningsmenn på taket.

På Twitter meldes dem om en ny runde med skyting. Dette er foreløpig helt ubekreftet.

- I det intense kaoset reagerer politiet på det som høres ut som flere skudd fra Chateau Laurier, men andre sier det var byggearbeider, skriver presidenten for Planned Parenthood i Ottawa, Lauren Dobson-Hughes, på Twitter.

Også Universitet i Ottawa er nå sperret av.  
Vitner sier til CBC News at gjerningsmannen skal ha brukt et rifleliknende våpen.

Området rundt nasjonalforsamlingen er sperret av.

- Statsminister Stephen Harper er i sikkerhet og har forlatt Parliament Hill, skriver kommunikasjonssjefen hans på Twitter.

På tirsdag ble en konvertitt til islam drept av politiet i den kanasiske byen Quebec etter at han kjørte med viten og vilje kjørte ned to soldater med bilen sin. Det er ikke klart om dagens episode har tilknytning til dette.

(Dagbladet.no kommer med mer)

SKYTING VED KRIGSMONUMENT:  En person, trolig en soldat er skutt og skadet, ved et krigsmonument utenfor den kanadiske nasjonalforsamlingen. Det meldes også om skyting i nasjonalforamlingen. Foto:  AFP PHOTO / Michel COMTE
SKYTING VED KRIGSMONUMENT: En person, trolig en soldat er skutt og skadet, ved et krigsmonument utenfor den kanadiske nasjonalforsamlingen. Det meldes også om skyting i nasjonalforamlingen. Foto: AFP PHOTO / Michel COMTE Vis mer