KONTROVERSIELL GRENSE:  Grensen mellom India og Pakistan er strengt bevoktet. Her ved Wagah-kontrollpunktet tidligere i år. Foto:  REUTERS/Mohsin Raza
KONTROVERSIELL GRENSE: Grensen mellom India og Pakistan er strengt bevoktet. Her ved Wagah-kontrollpunktet tidligere i år. Foto: REUTERS/Mohsin RazaVis mer

Skuddveksling mellom India og Pakistan

Skjøt mot hverandre dagen etter at indisk soldat ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Skuddvekslingen fant sted ved grensen mellom de to landene, opplyser en talsmann for den indiske hæren til Reuters.

Det skjedde dagen etter at en indisk soldat ble drept av pakistanske tropper da han var på patrulje langs den omstridte grensen.

Søndagens skuddveksling varte i om lag 30 minutter. Indiske og pakistanske grensevakter skjøt mot hverandre med håndvåpen, ifølge Reuters. Dette skjedde på et kontrollpunkt rundt 30 kilometer fra den kashmirske byen Jammu.

- Pakistanske soldater åpnet uprovosert ild mot vårt kontrollpunkt i Umra Wali, hevder en talsmann for den indiske grensevakten.

Stadige skuddvekslinger - Vi besvarte ilden effektivt. Skuddvekslingen varte i en halv time, legger han til.

Slike skuddvekslinger er ikke uvanlig langs en av verdens best bevoktede grenser. Det har skjedd mer eller mindre hver måned siden våpenhvilen ble etablert mellom de to atommaktene i 2003.

Dødsfall skjer imidlertid mer sjelden, og drapet på den indiske soldaten lørdag kan bidra til økt spenning i området. Soldaten døde på sykehuset av skuddskader etter at pakistanske soldater åpnet ild mot en kontrollpatrulje lørdag.

Var på gli India og Pakistan har kjempet tre kriger siden 1947, men tok flere steg mot en varig våpenhvile på 2000-tallet. Terrorangrepet i Mumbai i 2008 forsinket imidlertid denne prosessen.

India anklager naboen for å støtte millitante i Kashmir-regionen, som begge land hevder tilhører dem.

I år har samtalene mellom de to landene blitt tatt opp igjen. Det ble tidligere i vår blant annet arrangert handelsavtaler for første gang siden terrorangrepet i Mumbai. India løslot også en rekke pakistanske fanger som et tegn på godvilje.