Terror på Sri Lanka

Skuddveksling mellom soldater og terrormistenkte på Sri Lanka

Soldater på Sri Lanka har havnet i en skuddveksling med personer mistenkt for innblanding i terrorangrepet første påskedag.

SKUDDVEKSLING: Flere medier melder at soldater på Sri Lanka fredag kveld havnet i en skuddveksling med personer mistenkte i terrorangrepet første påskedag. Foto: AP Photo / Manish Swarup / NTB Scanpix
SKUDDVEKSLING: Flere medier melder at soldater på Sri Lanka fredag kveld havnet i en skuddveksling med personer mistenkte i terrorangrepet første påskedag. Foto: AP Photo / Manish Swarup / NTB ScanpixVis mer

Det melder Sky News.

Ifølge avisa skal politiet ha ransaket en mulig bombefabrikk i byen Sammanthurai. Deretter skal det ha vært en eksplosjon i området, og da politiet dro for å sjekke det ut skal de ha blitt møtt med skudd.

Ifølge avisa skal det også ha blitt hørt flere eksplosjoner i området.

Det er så langt ikke meldt om noen skadde.

Ifølge lokale medier skal det ha blitt produsert bombevester på stedet.

En lokal journalist skriver også på Twitter at det skal ha blitt funnet både sprengstoff, selvmordsvester, utløsermekanismer og metallkuler under raidet.

Skuddvekslingen kommer fem dager etter at selvmordsbombere angrep hotellet Shangri-La, to andre hoteller og tre kirker søndag.

COLOMBO, SRI LANKA: Optikeren P.I. Fernando (50) var like ved da bomben gikk av. Vis mer

Totalt 253 personer ble drept og politiet har siden jaktet etter mistenkte.

Ifølge myndighetene på Sri Lanka skal det være den lokale islamistgruppen Nasjonal Thowheed Jamath (NTJ) som står bak terroren.

Også den ytterliggående islamistgruppa IS har tatt på seg ansvaret for terrorangrepet, men de har så langt ikke lagt fram bevis for at påstanden er riktig.

Dagbladet følger saken.