Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skuddvekslingen i Hedmark skjedde innendørs

Én sivilist drept og polititjenestemann skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En sivil person er drept og en politimann er alvorlig skadd etter en skuddveksling i Ottestad i Stange kommune i Hedmark i dag. Politiet fikk melding om hendelsen klokka 13.48

Politimester Tormod Bakke og politistasjonssjef Bjørn Lier holdt i ettermiddag en pressekonferanse på Hamar politistasjon om skytingen.

- Politiet var tilkalt til en adresse i Ottestad. Da man kom til stedet ble det løst skudd mot politiet. En av tjenestemennen skjøt mot den som hadde løst skuddet. Vedkommende er truffet og er død, sier politimester i Hedmark politidistrikt, Tormod Bakke, på pressekonferansen.

- Ikke livstruende skadd - Tjenestemannen som ble truffet, ble umiddelbart brakt til sykehus. Det ser ikke ut til at han er livstruende skadd, sier Bakke.

- Dette er en veldig alvorlig hendelse, som setter politiet, ansatte og pårørende på prøve. Vi har ivaretatt våre ansatte og de pårørende. Så langt ser det ut til at det går bra med tjenestemannen, men selvfølgelig er den en tragisk utgang at én er død, sier stasjonssfjef Bjørn Lier.

Lier ønsker ikke å opplyse om hvor tjenestemannen ble truffet eller om det var flere skudd. Han opplyser at tjenestemannen var en erfaren betjent.

Skjedde innendørs Politimesteren ønsker ikke å si noe om gjerningsmannen, men sier politiet kjente til mannen fra før.

- Vi fikk opplysninger om en ruset person, som opptrådte som han var ustabil.

Hendelsen skjedde innendørs, og politiet opplyser at patruljen ble beskutt ganske tidlig etter ankomst. Politiet sier det foreløpig ser ut som om gjerningsmannen brukte et håndvåpen.

Hendelsen i dag, er første gang en person er drept av politiskudd siden 2006.

SKJEDDE INNENDØRS:
Politi på plass på Ottestad hvor en person ble skutt og drept og en politimann skadd i en skuddveksling i dag.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
SKJEDDE INNENDØRS: Politi på plass på Ottestad hvor en person ble skutt og drept og en politimann skadd i en skuddveksling i dag. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!