Skuddvekslingen i Hedmark skjedde innendørs

Én sivilist drept og polititjenestemann skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En sivil person er drept og en politimann er alvorlig skadd etter en skuddveksling i Ottestad i Stange kommune i Hedmark i dag. Politiet fikk melding om hendelsen klokka 13.48

Politimester Tormod Bakke og politistasjonssjef Bjørn Lier holdt i ettermiddag en pressekonferanse på Hamar politistasjon om skytingen.

- Politiet var tilkalt til en adresse i Ottestad. Da man kom til stedet ble det løst skudd mot politiet. En av tjenestemennen skjøt mot den som hadde løst skuddet. Vedkommende er truffet og er død, sier politimester i Hedmark politidistrikt, Tormod Bakke, på pressekonferansen.

- Ikke livstruende skadd - Tjenestemannen som ble truffet, ble umiddelbart brakt til sykehus. Det ser ikke ut til at han er livstruende skadd, sier Bakke.

- Dette er en veldig alvorlig hendelse, som setter politiet, ansatte og pårørende på prøve. Vi har ivaretatt våre ansatte og de pårørende. Så langt ser det ut til at det går bra med tjenestemannen, men selvfølgelig er den en tragisk utgang at én er død, sier stasjonssfjef Bjørn Lier.

Lier ønsker ikke å opplyse om hvor tjenestemannen ble truffet eller om det var flere skudd. Han opplyser at tjenestemannen var en erfaren betjent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.