Skuddvekslinger ved presidentpalasset

Skyting ved palasset i Tunisia i kveld. Væpnede gjenger i gatene. Folk barrikaderer seg innendørs.

TILSYNELATENDE KONTROLL:  Tunisisk militære står vakt i store deler av hovedstaden Tunis, men kraftig skuddveksling hørtes mange steder i landet i dag. I kveld kom meldinger om at det pågår skuddvekslinger ved presidentpalasset. Foto: Fred Dufour/Afp/Scanpix
TILSYNELATENDE KONTROLL: Tunisisk militære står vakt i store deler av hovedstaden Tunis, men kraftig skuddveksling hørtes mange steder i landet i dag. I kveld kom meldinger om at det pågår skuddvekslinger ved presidentpalasset. Foto: Fred Dufour/Afp/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tunisiske styrker skyter mot den flyktede eks-presidentens vakter, melder BBC. Vitner forteller om kraftig skyting nord i hovedstaden, hvor presidentpalasset ligger. Skyteepisoden skjer bare timer etter at eks-sjefen for presidentens sikkerhetsstyrker, Ali Seriati, ble arrestert.

Samtidig holder politiske ledere samtaler for å forme en ny regjering.

Tunisia balanserer fortsatt på randen av sammenbrudd etter at de stadig større og folkelige demonstrasjonene tvang president Zine al-Abidine Ben Ali på flukt fredag.

I kveld strever tunisiske myndigheter med å gjenopprette ro og orden i gatene, men flere steder i hovedstaden meldes det om skuddvekslinger, ifølge nyhetsbyrået Ap i kveld.   Flere drept I dag skal to snikskyttere ha blitt drept nær innenriksdepartementet i hovedstaden Tunis. Politi og bevæpnede grupperinger har også skutt mot hverandre en rekke ganger i dag. Tunisias innenriksminister Rafik Belhaj, mannen som har vært ansvarlig for Tunisias politistyrke, er i ettermiddag arrestert i hjembyen Beja, nord i landet, melder Al Jazeera.  I tillegg melder statlig tunisisk tv at generalen Ali Seryati, tidligere sjef for landets sikkerhetsapparat, vil måtte møte i retten for å ha provosert fram væpnet vold og for å ha bidratt til å true rikets sikkerhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer