Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skuespiller jages for politmordene

En av de tre som jages for politimorderne i Sverige var skuespiller i teaterstykke om nazisme. Han hadde permisjon fra fengselet for å spille i det omdiskuterte stykket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 27-år gamle drapsmannen hadde fri fra fengselet til den siste forestillingen ble spilt 27.mai. Etter det har han vært på rømmen, melder Expressen.

I går ble en 23-år gammel nazist avhørt om politimordene. Nå rettes mistankene i stedet mot en av skuespillerne i Norén-stykket 7:3.

- Det er forferdelig om det er sant. Men politiet har ikke kontaktet meg, jeg er ikke informert, sier Lars Norén.

Teateroppsetningen har vært svært omstridt i Sverige. Stykket handler om dømte forbryteres meninger og forkjærlighet til nazismen.

- Jeg er svært sjokkert, det er så grusomt, sier Isa Stenberg, sjefsprodusent for forestillingen.

Den nå mistenkte 27-åringen ble dømt for leiemord i 1995. En 51 år gammel mann hyrte ham inn sammen med en annen torpedo for å ta livet av sin ex-hustru. For drapet fikk de 60 000 kroner hver.

27-åringen har vært med i nazigruppa Ariska Brödraskapet.

Vill jakt

Store politistyrker leter etter en av de mistenkte for politidrapene. Den mistenkte 25-år gamle Jackie Arkløf ble sett på et hotell i Stockholm sentrum i går kveld. Politiet ble varslet men den tidligere leiesoldaten var forsvunnet. Det er han fortsatt.

Arkløf ble adoptert til Sverige som spedbarn, og han er dømt til 13 års fengsel som krigsforbryter i Bosnia, men ble sluppet ut etter ett år.

De to politimennene ble drept etter et ran i Kisa. Letingen etter den andre etterlyste fortsetter i Vstergötland.