Skuespiller savnet etter fjelltur

Det ugjestmilde vinterværet gjør det krevende for redningsmannskapene å lete etter den britiske Hollywood-stjerna Julian Sands, som er én av to savnede turgåere i San Gabriel-fjellene i Sør-California.

SAVNET: Skuespiller Julian Sands har vært savnet siden forrige fredag. Photo by Richard Shotwell / Invision / AP / NTB
SAVNET: Skuespiller Julian Sands har vært savnet siden forrige fredag. Photo by Richard Shotwell / Invision / AP / NTB Vis mer
Publisert

Det var kona til Julian Sands (65) som rapporterte ham savnet forrige fredag kveld, etter at han hadde dratt ut på en fjelltur i fjellområdet Mount Baldy.

Navnet hans ble offentliggjort av lokale myndigheter onsdag ettermiddag.

- Ut fra det jeg har forstått, dro han i løpet av dagen og kom ikke tilbake, sier Gloria Huerta ved politistasjonen i San Bernardino i delstaten California, skriver ABC News.

Sands er bosatt i den nordlige delen av Hollywood.

65-åringen spilt i en rekke høyprofilerte filmer og TV-programmer siden 1980-tallet. Blant filmene han er mest kjent for, er «A Room with a View» (1985), «Warlock» (1989), «Arachnophobia» (1990), «Boxing Helena» (1993) og «Leaving Las Vegas» (1995).

65-åringen spilte også rollen som Supermanns far Jor-El i TV-serien «Smallville», og har sentrale roller i blant annet «24» og «Dexter»

KJENT: Julian Sands og kona Evgenia Citkowit på den røde løperen under en LACMA kunst og film Gala i Los Angeles i 2015. Foto: Jim Ruymen / UPI / Shutterstock
KJENT: Julian Sands og kona Evgenia Citkowit på den røde løperen under en LACMA kunst og film Gala i Los Angeles i 2015. Foto: Jim Ruymen / UPI / Shutterstock Vis mer

Ifølge The Guardian har Sands tidligere dag overfor avisa at han er på sitt lykkeligste når han er «i nærheten av en fjelltopp på en strålende kald morgen».

Savnet fra samme område

Det er meldt om svært krevende værforhold i fjellområdet der Sands hadde lagt turen. Meteorologene har sendt ut farevarsel for høy snøskredfare.

Derfor har nødetatene hatt begrensede muligheter til å ta i bruk luftfartøy i letearbeidet.

The Guardian skriver at redningsmannskaper lørdag kveld måtte hentes ut av hensyn til egen sikkerhet.

SNØSKRED: Her blir skiløpere tatt av et snøskred i Østerrike, som førte til en redningsaksjon med rundt 200 personer. Video: Stefan Albrecht Vis mer

Også en annen mann er meldt savnet etter å ha begitt seg ut på en fjelltur i det samme området. ABC har navngitt ham som Bob Gregory. Han ble meldt savnet av familien mandag ettermiddag.

De frykter at han kan ha falt og skadet seg.

- Farlige forhold

Letemannskaper har søkt etter ham i området Crystal Lake i fjellkjeden San Gabriel Mountains i den nordligste delen av Los Angeles County.

Søket onsdag ble imidlertid begrenset av de isete forholdene i terrenget, opplyser myndighetene.

- Forholdene er så farlige. Til og med de mer erfarne turgåerne får problemer nå, så vi anbefaler folk å holde seg unna området, sier Huerta i San Bernandino-politiet ifølge ABC.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer