Skuespiller tiltalt for å ha banket opp kvinne

Er fra før dømt i den såkalte sexfelle-saken.

DØMT FOR UTPRESSING: Da den tiltalte skuespilleren var i tenåra, ble han av retten utpekt som hjernen i en omfattende sak der flere menn ble utsatt for vold, trusler og utpressing. Blant de meddømte var en tidligere Frøken Norge-deltaker. Illustrasjon: Fedor Sapegin / Dagbladet
DØMT FOR UTPRESSING: Da den tiltalte skuespilleren var i tenåra, ble han av retten utpekt som hjernen i en omfattende sak der flere menn ble utsatt for vold, trusler og utpressing. Blant de meddømte var en tidligere Frøken Norge-deltaker. Illustrasjon: Fedor Sapegin / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En skuespiller i 20-åra må i mai møte i Oslo tingrett, tiltalt for blant annet vold mot en kvinne. Strafferammen for volden er seks års fengsel.

Sykmeldt

Voldshendelsen skjedde natt til 8. september i fjor. Ifølge tiltalen slo, dyttet og lugget han kvinnen slik at hun fikk hjernerystelse, kul i panna og mistet håret i et område på hodet som måtte sys. Hun ble 100 prosent sykmeldt i over en måned, samt 50 prosent sykmeldt i ytterligere halvannen måned.

- Hun er fremdeles sykmeldt, opplyser kvinnens bistandsadvokat Kim Gerdts til Dagbladet.

I tillegg til volden er skuespilleren tiltalt for å ha forsøkt å true den fornærmede kvinnen til taushet overfor politiet. Ifølge tiltalen ville han «ødelegge og knuse henne, samt spre sexvideoer av de to, hvis hun anmeldte ham».

Topptrener innblandet

Mannen er også tiltalt på en rekke andre punkter. Blant disse er vold, trusler og utpressing mot en tidligere topptrener i fotball, å kaste lapskaus på en fengselsbetjent, samt en rekke tilfeller av å kjøre bil uten førerkort.

Skuespillerens forsvarer, Petter Bonde i Matrix Advokater, opplyser at skuespilleren nekter straffskyld på tiltalepunktene om vold mot kvinnen, som han i lang tid skal ha hatt et konfliktfylt forhold til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer