Skuespiller tiltalt

Skuespiller tiltalt for enda et tilfelle av grov vold

Er allerede tiltalt for hallikvirksomhet, trusler og vold. Rettssaken begynner i dag.

I RETTEN: Skuespilleren i 20-åra er tiltalt for en lang rekke forhold. Her fra sexfelle-saken i 2013. Illustrasjon: Fedor Sapegin / Dagbladet
I RETTEN: Skuespilleren i 20-åra er tiltalt for en lang rekke forhold. Her fra sexfelle-saken i 2013. Illustrasjon: Fedor Sapegin / DagbladetVis mer

Skuespilleren som i dag møter i Oslo tingrett, tiltalt for en lang rekke forhold som blant annet dreier seg om hallikvirksomhet, trusler og vold, er i siste liten tiltalt for enda et forhold.

- Tilleggstiltalen forelå i forrige uke. Han er tiltalt for grov vold i august i fjor, opplyser aktor, politiadvokat Henrik Rådal, til Dagbladet.

Bekjent

Fornærmede, en mann i 20-åra, er ifølge Rådal en bekjent av skuespilleren. Han har forklart at han ble utsatt for volden da tiltalte fikk ham til å komme til en leilighet. Tiltalte har på sin side forklart at det var fornærmede som oppsøkte ham.

- Jeg har ikke noen kommentar til dette, opplyser skuespillerens forsvarer Petter Bonde til Dagbladet.

Mannen sitter for tida i Ullersmo fengsel, der han soner en dom for blant annet vold og trusler mot fengselsbetjenter. Dommen falt tre dager etter at forholdet i tilleggstiltalen skal ha skjedd.

Det kom under Rådals innledningsforedrag også fram at mannen er siktet for tre tilfeller av vold mot innsatte og ansatte i Halden fengsel før nyttår.

- Det førte til at han ble overført til Ullersmo, opplyser politiadvokaten.

Måtte sy

Dagen i dag er satt av til tiltalens første og mest alvorlige punkter - at skuespilleren i september i fjor skal ha utøvd grov vold mot en kvinne i 40-åra som mistet hår, måtte sy og ble sykmeldt i ettertid.

Skuespilleren nekter straffskyld for dette, og forsvarer Bonde mener det kan dreie seg om nødverge.

Kvinnen, som sitter med sin bistandsadvokat Kim Gerdts, skal forklare seg. Hovedforhandlingen ble utsatt en halvtime fordi tiltalte ikke rakk fram til rettssalen i tide.

- Drevet ut i prostitusjon

Seinere i uka skal tingretten høre to kvinner som mener de ble drevet ut i prostitusjon av skuespilleren.

- Hun gruer seg til å stille i retten, fortalte den ene kvinnens bistandsadvokat Trine Rjukan Dagbladet i forrige uke.

Retten vil også høre en tidligere topptrener i fotball som ifølge tiltalen ble slått av skuespilleren.

Mannen i 20-åra er også tiltalt for en rekke mindre forhold, som kjøring uten førerkort og besittelse av materiale som seksualiserer barn.

Skuespilleren ble i 2013 dømt i den såkalte sexfelle-saken, der han og en kamerat, med hjelp av to kvinner - en av dem en tidligere Frøken Norge-deltaker - truet og presset en rekke menn for penger etter at de var lurt med til en leilighet med lovnader om sex med kvinnene.

Det er satt av seks dager til hovedforhandlingen.