Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skuespiller tiltalt for falsk kidnapping og vold mot fengselsbetjenter

Fangevokterne ble tapet på hender og hode og låst inne på et lite baderom i kjelleren uten lys eller vinduer.

STORT POLITIOPPBUD: Store politistyrker rykket ut til hjemmet til Akbars mor på Alnabru i Oslo i 2006. Foto: Truls Brekke
STORT POLITIOPPBUD: Store politistyrker rykket ut til hjemmet til Akbars mor på Alnabru i Oslo i 2006. Foto: Truls Brekke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| DAGBLADET RETTER: Dagbladet skrev opprinnelig i denne saken at Mohammad Akbar, som ble falskt kidnappet fra fengsel i 2007, på tidspunktet satt inne for blant annet grov voldtekt av en ung jente. Det stemmer ikke. Akbar er ikke domfelt for voldtekt, men sonet én dom for seksuell omgang med en mindreårig, og én dom for frihetsberøvelse, trusler og vold.

(Dagbladet.no): I går begynte rettssaken mot en norskpakistansk mann som er tiltalt for å ha deltatt i en falsk kidnapping av fangen Mohammad Akbar i 2006.

Tidligere er tre menn dømt i samme sak, blant dem Akbar selv og den tidligere Young Guns-lederen Arshad Mahmood, som er dømt i den såkalte tortursaken.

Spilte i storfilm

Mannen som nå møter i retten, ble tidligere i år dømt i Oslo tingrett for å ha kidnappet en 24 år gammel kvinne i Oslo og for å ha forsøkt å presse ektemannen hennes for 2,5 millioner kroner.

Norskpakistaneren er, som Dagbladet tidligere har omtalt, skuespiller. Han har spilt i en norsk storfilm, som fikk gode kritikker og seertall.

Mannen er tiltalt for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter, med en strafframme på åtte års fengsel, i tillegg til frihetsberøvelse og trusler.

Mohammad Akbar sonet sonet én dom for seksuell omgang med en mindreårig, og én dom for frihetsberøvelse, trusler og vold da han ble «kidnappet» i 2006. Han var på besøk hjemme hos sin syke mor på Alnabru i Oslo sammen med en fengselsbetjent og en fengselsaspirant, da han angivelig ble kidnappet av to maskerte og bevæpnede menn.

Erkjenner ikke straffskyld

Fangevokterne ble ifølge tiltalen beordret på kne, tapet på hender og hode, og ble plassert med munnen inntil hverandre, før de ble låst inne på et lite baderom i kjelleren uten lys eller vinduer. Deretter forlot «kidnapperne» stedet sammen med Akbar.

Politiet fryktet først han var bortført av personer som skulle hevne seg på ham. Etter få timer skjønte politiet at flere elementer i saken ikke stemte.

Både fengselsbetjenten og fengselsaspiranten har vært sykemeldt siden hendelsen, og de har ikke klart å fortsette i yrket, går det fram av tiltalen.

Tiltalte erkjenner ikke straffskyld, opplyser mannens advokat, Zulifqar Munir, til Dagbladet.

Ifølge Munir har de to fengselsbetjentene karakterisert kidnapperne som relativt kortvokste. Hans klient er godt over 180 cm høy.

- Tilbud om 200 000 kroner
Mannen er pekt ut som den mulige gjerningsmannen av en de tidligere dømte i saken.

Tiltalte skal, ifølge opplysninger som tidligere har kommet frem i retten, ha fått tilbud om 200 000 kroner for å være med på den falske bortføringen, melder Aftenposten.

BLE «KIDNAPPET»: Mohammad Akbar.
BLE «KIDNAPPET»: Mohammad Akbar. Vis mer

Mannen ble i juni 2008 dømt for blant annet ulovlig våpenoppbevaring. På 90-tallet ble han dømt for grovt ran. Han er på 2000-tallet dømt for brudd på regnskapsloven og trygdebedrageri.

En politietterforsker forklarte i 2008 i retten at mannen ikke er gjengmedlem, men at han har en perifer tilknytning til gjengmiljøet i Oslo.

TIDLIGERE DØMT I SAKEN: Arshad Mahmood. Foto: Gunnar Hultgreen
TIDLIGERE DØMT I SAKEN: Arshad Mahmood. Foto: Gunnar Hultgreen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling