Skuespiller tiltalt for kidnapping

Kledde seg ut som politimann og kidnappet kvinne (24).

HOLDT FANGET I 12 TIMER: Kvinnen (24) satt fanget her. Foto: Geir Bølstad
HOLDT FANGET I 12 TIMER: Kvinnen (24) satt fanget her. Foto: Geir BølstadVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 40 år gamle norskpakistaneren sitter på tiltalebenken i Oslo tingrett. Han er, sammen med to andre personer, tiltalt for å ha kledd seg ut som politimann, kidnappet en kvinne (24) og for å ha forsøkt å presse ektemannen hennes for 2,5 millioner kroner i februar i fjor.

Mannen har spilt i en norsk storfilm, som fikk gode kritikker og seertall. Nå er han hovedtiltalt for kidnappingen.

- Det er han som har holdt i trådene, sier politiadvokat Richard Beck Pedersen til Dagbladet.

Konflikt
I retten i går forklarte 40-åringen at han havnet i konflikt med ektemannen til kvinnen, etter at et bilsvindelforsøk angivelig gikk galt. 40-åringen kjørte, på oppdrag fra kvinnens mann, en Toyota Landcruiser til Mauritania i Afrika. Planen var å selge den der, si at den var stjålet og kreve forsikringspengene.

Noe gikk galt, og det endte med en krangel om 600 000 kroner. Og trusler fra begge sider. Både tiltalte og kvinnens ektemann har en viss tilknytning til et gjengmiljø.

40-åringen og en medtiltalt 38-åring satt i gang spaning mot mannen, og ville kidnappe ham, ifølge de tiltaltes forklaringer. Men da de endelig forsøkte seg, utkledd som politi, var det bare kona i huset som var hjemme. Hun ble tatt i kidnappernes bil, kjørt til ei hytte ved et pukkverk i Oslo og holdt der til morgenen etter.

Politiet tror at mennene faktisk skulle kidnappe ektemannen. Men da de ikke lyktes, lagde de en impulsiv plan b. Mannen og hans bror ble forsøkt presset for penger, og de begynte løsepengekravet på tre millioner kroner.

VED PUKKVERK: Den tiltalte 38-åringen forklarte i retten hvordan han bar kvinnen til hytta, angivelig fordi hun bare hadde på seg tøfler og ikke kunne gå i snøen i februar i fjor. Foto: Geir Bølstad
VED PUKKVERK: Den tiltalte 38-åringen forklarte i retten hvordan han bar kvinnen til hytta, angivelig fordi hun bare hadde på seg tøfler og ikke kunne gå i snøen i februar i fjor. Foto: Geir Bølstad Vis mer

Men broren til ektemannen ville ikke forhandle med kidnapperne, og gikk til politiet. De sirklet raskt inn flere mistenkte, deriblant den nå hovedtiltalte 40-åringen.

Tidligere dømt
Mannen, som har spilt i en norsk storfilm, ble i juni 2008 dømt for blant annet ulovlig våpenoppbevaring.

I juli 2007 ble han tatt på Mortensrud, i samme området som kvinnen (24) og ektemannen bor i, med en 9 mm pistol under setet i bilen, samt et ladd magasin i seterygg. I bilen hadde han også en finlandshette og en teleskopbatong.

- Våpenet lot seg lett lade og bruke, han var sammen med kriminelle personer og mye tyder på at det var gjort klart til enten å beskytte seg selv eller å angripe andre, i forbindelse med gjengmiljøene i Oslo, heter det i dommen fra i fjor.

POLITIADVOKAT: Richard Beck Pedersen. Foto: Sindre Granly Meldalen
POLITIADVOKAT: Richard Beck Pedersen. Foto: Sindre Granly Meldalen Vis mer

Politiet gjennomsøkte for øvrig mannens bopel i 2007. Der fant de en politiuniform i tre deler. I tillegg fant de et stort antall patroner, blant annet til rifle og hagle, som han hadde uten tillatelse.

Mannen ble på 90-tallet dømt for grovt ran. Han er på 2000-tallet dømt for brudd på regnskapsloven og trygdebedrageri.

En politietterforsker forklarte i 2008 i retten at mannen ikke er gjengmedlem, men at han har en perifer tilknytning til gjengmiljøet.

HOVEDTILTALTES FORSVARER: Zulifqar Munir. Foto: Sindre Granly Meldalen
HOVEDTILTALTES FORSVARER: Zulifqar Munir. Foto: Sindre Granly Meldalen Vis mer