Bislett-skytingen:

Skuespillerkollega i sorg

33-åringen som ble skutt av politiet på Bislett i Oslo tirsdag, hadde bakgrunn som skuespiller. Nå åpner en tidligere kollega opp om følelsene etter den dramatiske hendelsen.

MINNEMARKERING: Flere la igjen lys og blomster der mannen ble skutt og drept av politet tirsdag morgen. Foto: Terje Pedersen / NTB
MINNEMARKERING: Flere la igjen lys og blomster der mannen ble skutt og drept av politet tirsdag morgen. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag morgen ble en mann skutt og drept av politiet på Bislett etter å ha skapt stor uro ved blant annet å jage en kvinne med kniv langs gatene, i tillegg til å knivstikke en politibetjent.

Dagbladet har tidligere omtalt at den avdøde mannen var ute på en kortvarig permisjon etter å ha blitt dømt til tvungent psykisk helsevern.

ANGREP: Mannen som gikk til angrep med kniv på Bislett i Oslo tirsdag 9. november er bekreftet død etter at politiet avfyrte skudd. Dette var hans ferd i Thereses gate. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet. Vis mer

Skuespillermiljøet i sorg

For noen år tilbake spile blant annet 33-åringen i en kjent TV-serie, samt to spillefilmer.

Han har også vært elev ved Teaterhøgskolen på et tidspunkt, kunne Dagbladet tirsdag fortelle.

En av medskuespillerne i en av filmene avdøde har medvirket i, åpner seg nå om følelsene sine i kjølvannet av den dramatiske hendelsen.

I et intervju med TV 2 forteller skuespiller Kyrre Hellum (48) at i tillegg til å ha vært del av samme film, har de også møtt på hverandre tidligere.

- Vi i skuespillermiljøet er i sjokk og sorg, sier han til TV 2.

Hellum har tidligere vært Amanda-nominert for sine skuespillerprestasjoner.

I SORG: Den anerkjente skuespilleren Kyrre hellum har tidligere jobbet med den avdøde gjerningsmannen. Foto: Morten Holm / NTB
I SORG: Den anerkjente skuespilleren Kyrre hellum har tidligere jobbet med den avdøde gjerningsmannen. Foto: Morten Holm / NTB Vis mer

Evaluerer samarbeidet

Gjerningsmannen ble i desember i fjor dømt for drapsforsøk på åpen gate i Oslo. I det samme tidsrommet skal han i likhet med episoden på Bislett ha truet flere med kniv. Det var etter denne hendelsen han ble dømt til tvungen psykisk helsevern.

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) fortalte onsdag at både hun og justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) skal evaluere samarbeidet mellom politi og helsevesen.

- På generelt grunnlag - også med bakgrunn i hendelsen på Kongsberg - har jeg hatt en tett dialog med min kollega justisministeren. Vi har satt i gang et arbeid for å se på hvordan politi og helsevesen samarbeider, sier Kjerkol til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer