Skuffede kjoleeksperter

Eventyrlig, ja, men for lite glamour over brudekjolen til prinsesse Märtha Louise, mener moteekspertene. Likevel er alle enige om at Märtha var en praktfull brud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Kjolen kunne vært enda mer majestetisk. Den var litt lite glamorøs, mener designer Nora Farah.

Kjolen, designet av Wenche Lyche, er laget i offwhite silkeduchesse og består av to deler. Jakken har tydelige snippkjolesnitt, med gotiske ermbuetopper hentet fra Nidarosdomen. Trompetermet med broderi henter inspirasjon fra dronning Sonjas brudekjole.

Prinsessens slep er hele tre meter langt og ender i en gotisk spissbue, også hentet fra domen. Slepet er prydet av et ornament bestående av fem liljer i en sirkel som symboliserer det hellige ekteskapstallet.

- Ideen om en renessansekjole var morsom. Den representerer Nidarosdomen og eventyrideen er fulgt opp. Helhetsinntrykket på avstand var flott, men når man ser mer på detaljene er det noe skuffende. Det kunne vært enda flottere og frisyren kunne vært mer ungdommelig, sier Nora Farah til NTB.

Farah er overrasket over kjolen som det har vært store forventninger til.

- Den er dempet i forhold til Märthas livskraft og livsglede. Den kunne vært mer helhetlig og gjennomtenkt. Sløret passet ikke til kåpen og jeg syntes ikke det blanke stoffet gjorde seg til renessansestilen, sier Farah.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer