Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skuffelse over mangel på klimafokus hos G20

Lederne for verdens mektigste land skulle gjort mer på G20-møtet for å takle klimaendringene, mener miljøvernere.

GJØR DE NOK? Britenes Gordon Brown(t.v) i diskusjon med USAs president Barack Obama. I bakgrunnen står Frankrikes president Nicolas Sarkozy.
GJØR DE NOK? Britenes Gordon Brown(t.v) i diskusjon med USAs president Barack Obama. I bakgrunnen står Frankrikes president Nicolas Sarkozy. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Det er stor skuffelse over at lederne for verdens mektigste land ikke gjorde mer på G20-møtet for å takle klimaendringene.

Konkret er skuffelsen stor over at det ikke ble øremerket midler til å betale for en avtale om å redusere utslipp av drivhusgasser.

- Dette er en lederskapskrise. De rike landene, spesielt forbundskansler Merkel og president Obama, satte en frist for et forslag om finansiering, og så bare sov de gjennom det, sier Ben Wikler i Avaaz.

Det var håp om at G20-toppmøtet i Pittsburgh under president Barack Obamas ledelse ville bli enig om å sette til side 150 milliarder dollar for overføring av teknologi til utviklingslandene og for å overtale dem til å undertegne en ny klimaavtale på klimamøtet i København i desember.

Mange av de framvoksende økonomiene, som India, har sagt at de ikke kan undertegne en ny klimaavtale dersom ikke de rike landene, som har skylden for problemet, betaler for å overføre ny ren teknologi.

Slutterklæringen fra G20-møtet var imidlertid svært vag på dette punktet.

«Vi skal ikke spare på noe for at det oppnås enighet i København,» heter det uten at det ble spesifisert hvordan målet skal nås.

- Inntil USA, EU og Japan våkner opp og setter sammen en seriøs finansieringsplan, vil det være et hull på 150 milliarder dollar på veien til København, sier Wikler.

Miljøbevegelsen er fornøyd med at det ble vedtatt en plan om å redusere subsidier til fossilt drivstoff, men sier at dette ikke er nok.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling