SKUFFELSE: - Det jeg i realiteten sa var at i stedet for et fullstendig sammenbrudd i København, der ikke noe ble oppnådd, noe som ville vært et enormt tilbakeskritt, så holdt vi på en måte stand, sier Obama nå. Foto: AFP/Scanpix
SKUFFELSE: - Det jeg i realiteten sa var at i stedet for et fullstendig sammenbrudd i København, der ikke noe ble oppnådd, noe som ville vært et enormt tilbakeskritt, så holdt vi på en måte stand, sier Obama nå. Foto: AFP/ScanpixVis mer

- Skuffelsen over klimamøtet er berettiget

Det innrømmer Barack Obama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

USAs president Barack Obama sier han skjønner at mange er skuffet over resultatet av klimatoppmøtet i København.

- Jeg mener det er berettiget at folk er skuffet over resultatet i København, sier den amerikanske presidenten i et intervju med programmet Newshour på TV-kanalen PBS.

- Det jeg i realiteten sa var at i stedet for et fullstendig sammenbrudd i København, der ikke noe ble oppnådd, noe som ville vært et enormt tilbakeskritt, så holdt vi på en måte stand, sa Obama videre.

Det var svært høye forventninger til president Barack Obama i forkant av klimatoppmøtet.

I kjølvannet av toppmøtet sa presidenten at det nå må bygges opp større tillit mellom de rike og fattige landene før man kan komme til enighet om en juridisk bindende avtale.(NTB)