SKUFFA: Generalsekretær i IKT-Norge, Per Morten Hoff, er skuffa og overrasket over at Regjeringen i neste års statsbudsjett har bevilget 20 millioner kroner til IKT-systemene til politiet. - Det er alt for lite, sier han til Dagbladet.
SKUFFA: Generalsekretær i IKT-Norge, Per Morten Hoff, er skuffa og overrasket over at Regjeringen i neste års statsbudsjett har bevilget 20 millioner kroner til IKT-systemene til politiet. - Det er alt for lite, sier han til Dagbladet.Vis mer

- Skuffende og overraskende lite til IKT i politiet

IKT-systemene i politiet er blant budsjettets uventede tapere, mener IKT-Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den forventede storsatsing på IKT-systemer til Politiet har uteblitt, mener interesseorganisasjonen IKT-Norge.

I regjeringens budsjett for neste år er det satt av 20 millioner kroner til å fortsette og styrke arbeidet med IKT i politiet.

- Det ble lovt en storsatsning på IKT i politiet, og derfor både håpet og trodde vi at det ville bli satt av nok midler til dette særdeles viktige arbeidet i budsjettet for 2013. 20 millioner kroner ekstra må sees på som midler til utredning, hvilket betyr at det tar enda lenger tid før Politiet får oppegående og moderne IKT-systemer, sier generalsekretær i IKT-Norge, Per Morten Hoff til Dagbladet.

«Politiets IKT-infrastruktur og dagens straffesakssystemer trenger omfattende fornying og oppgradering. Arbeidet med IKT i politiet fortsetter i 2013», skriver Justis- og beredskapsdepartementet i en pressemelding.

227,5 MILL TIL POLITI-TILTAK: Regjeringen foreslår 275,5 millioner kroner til tiltak i politiet som kan knyttes opp til oppfølging av 22. juli-kommisjonens rapport. Blant annet vil de bevilge 150 millioner kroner til tilrettelegging for jobb for politiskolestudentene. Samtidig er det satt av 20 millioner kroner til IKT-systemet til politiet. Det synes IKT-Norge er alt for lite.
Scan-Foto:Lars Aamodt
227,5 MILL TIL POLITI-TILTAK: Regjeringen foreslår 275,5 millioner kroner til tiltak i politiet som kan knyttes opp til oppfølging av 22. juli-kommisjonens rapport. Blant annet vil de bevilge 150 millioner kroner til tilrettelegging for jobb for politiskolestudentene. Samtidig er det satt av 20 millioner kroner til IKT-systemet til politiet. Det synes IKT-Norge er alt for lite. Scan-Foto:Lars Aamodt Vis mer

Hoff forteller at han hadde trodd og håpet at det ville bli satt av et milliardbeløp til utbedringen av Politiets IKT-systemer.

-  I stedet er det satt av 20 millioner til planlegging for å investere seinere. Dette er en av budsjettets uventede taper, sier han.

Hoff tror mange i politiet er skuffet over budsjettet som er satt av til IKT-systemet.

- Politisektoren henger ikke sammen når det gjelder satsning på IKT - noe vi dessverre har sett eksempel på. Dette er en stor skuffelse og er heller ikke i tråd med den lovete oppfølgingen etter 22 juli, sier Hoff til Dagbladet.