Skuffer offiserene som mener Forsvaret sliter

- Statsbudsjettet løser ingenting

SKUFFER: Statsbudsjettet skuffer de tre befalsorganisasjonene, som mener budsjettforslaget ikke løser noen av hovedutfordringene Forsvaret står overfor. Bildet viser soldater fra Telemark bataljon som for tiden deltar i øvelsen «Silver Arrow» i Latvia. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
SKUFFER: Statsbudsjettet skuffer de tre befalsorganisasjonene, som mener budsjettforslaget ikke løser noen av hovedutfordringene Forsvaret står overfor. Bildet viser soldater fra Telemark bataljon som for tiden deltar i øvelsen «Silver Arrow» i Latvia. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Regjeringen varsler økt satsing på Forsvaret i statsbudsjettet, og mener den reelle budsjettøkningen blir på 1,46 milliarder kroner, eller 3,4 prosent.

Men brorparten av økningen forsvinner inn i sluket til to av Forsvarets største investeringsprosjekter: Kampfly og Joint Strike Missile (JSM). Mens økte bevilgninger til kampflyprogrammet spiser 1038 millioner ekstra budsjettkroner, spyttes nye 308 millioner kroner inn i utviklingen av prestisjemissilet som blir hovedvåpenet på de nye flyene.

Utenom dette, framhever regjeringen selv en bevilgning på 32,6 millioner kroner for å redusere responstida på helikopterberedskapen på Rygge, mens Forsvaret skal brukes 81,5 millioner kroner for å sikre stabil nødstrømforsyning på Statsministerens kontor.

Det legges også opp til å utbetale 64,1 millioner i særskilte kompensasjonsordninger for personell som har pådratt seg psykiske belastningsskader i internasjonale operasjoner, mens det skal brukes fire millioner kroner på et professorat om Den andre verdenskrig.

Bekymret — Dette budsjettet løser ingenting i forhold til de utfordringene alle er enige om at vi står overfor i dag, sier leder for Befalets fellesorganisasjon (BFO), Jens Jahren, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer