Skuffet Arnesen når ikke målet

Liv Arnesen og Ann Bancroft må avbryte ekspedisjonen over Antarktis rett før målet. Under en uke før de skulle vært framme blir de hentet med fly på isen. - SKuffende, sier Arnesen til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to polfarerne Ann Bancroft og Liv Arnesen rakk aldri å gå fra Dronning Maud land over hele Antarktis til McMurdo-basen på den andre siden. Målet var å gå på ski og seile over kontinentet på 100 dager, men etter 94 dager er det klart at de ikke rekker fram innen tidsfristen.

Ekspedisjonsledelsen i Minneapolis har bestemt at ekspedisjonen skal avbrytes og at de to skal plukkes opp med fly, så snart været tillater det.

- Twin Otteren vil ta av så snart været tillater det. Så snart flyet er i lufta vil det ta rundt 7 timer å komme fram til Ann og Liv på Ross Ishylla, sier leder for støtteapparatet Charlie Hartwell til Dagbladet.no.

Deretter skal de to første kvinnene som har krysset Antarktis på ski, fraktes til McMurdo-basen hvor skipet «Sir Hubert Wilkins» venter på dem.

Uvær

Det er i øyeblikket for dårlig vær til at flyene skal kunne ta av, i mellomtida leter Liv og Ann etter et passende sted hvor flyet kan lande.

-Det ser ikke ut som om det blir noen flytur på oss med det første, været er for øyeblikket ikke bra nok, sa Liv Arnesen til Dagbladet. no klokka 18.00.

Da gjorde hun og makker Bancroft unna en god del intervjuer samtidig som de gjorde opp status.

Skuffende

-Vi er selvsagt skuffet over ikke å nå det endelige målet. Men det er en skuffelse jeg tror legger seg fort. Det er jo mye annet vi er svært fornøyde med.

-Vi han gått på ski i 94 dager, vi har tilbakelagt 2800 kilometer. Vi er friske og har samarbeidet veldig bra underveis, sier Arnesen.

Søndag var de to skiglade damene jublende fornøyde med å ha krysset fastlandet av kontinentet som de første to kvinner i historien. I morges var stemningen en annen.

-Vi må bare stikke fingeren i snøen og innse at vi ikke når fram. Vi har en tidsfrist å forholde oss til. Og vi har fått lide på grunn av en meget spesiell Antarktis-sommer. sier Arnesen.

Om ei uke forlater den siste båten McMurdo-basen. På den skal Liv og Ann befinne seg. For å rekke fram må de altså hentes inne på isen og flys ut de siste 700 kilometrene.

Om bord på «Sir Hubert» er blant annet Livs ektemann. Men en gjenforening kan drøye.

-Akkurat nå ser det ikke mye lovende ut, sier Arnesen og referer til været utenfor teltet.

21. februar går den siste isbryteren fra iskontinentet. Innen den datoen bør været helst bedre seg såpass at Twin Otteren kan lande inne på isen og plukke og Arnesen og Bancroft.

FOR FINT: Påskestemning og lite vind tvang Liv Arnesen og Ann Bancroft til å bryte.