Skuffet etter lukket krisemøte med Sanner

Regjeringens økonomiske slagplan er bare i fase to.
Krisepakke nummer tre vil bli forhandlet opp mange milliarder, mens en fjerde tiltakspakke kan komme allerede neste uke.

NYE RUNDER: Kompensasjonsordning og studentpakke er hovedtiltakene i regjeringens krisepakke nummer tre. Opposisjonen forventet langt mer. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NYE RUNDER: Kompensasjonsordning og studentpakke er hovedtiltakene i regjeringens krisepakke nummer tre. Opposisjonen forventet langt mer. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag presenterer regjeringen krisepakke nummer tre rettet mot et kriserammet norsk næringsliv.

Allerede onsdag orienterte finansminister Jan Tore Sanner (H) finanskomiteen på Stortinget om tiltakene bak lukkede dører.

Sanners orientering skuffet flere som deltok i møtet fysisk eller gjennom video.

Helgemilliarder

Dagbladet er kjent med at opposisjonen nå forbereder seg på å bruke helga til å jekke opp regjeringens krisepakke med mange milliarder kroner.

Kvartetten Ap, Frp, Sp og SV har gjennom felles enighet lagt titalls milliarder på toppen på regjeringens to første krisepakker. Særlig i runde én møtte de fire ingen motstand fra regjeringspartiene, som var enig i at det ikke skulle stå på penger.

Mens opposisjonen irriterer seg over at regjeringen ikke bruker mer penger, mener flere i regjeringspartiene at opposisjonen først og fremst er opptatt av å overby regjeringen og kritisere velmente tiltak.

Kommuner på vente

Hovedtrekkene i pakka er allerede ute: Dagbladet meldte at det en kompensasjonsordning - en såkalt kontantstøtte - for næringslivet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer