SKUFFET: Byrådsleder Martin Smith-Sivertsen håper Høyre-velgere som har sittet på gjerdet, kan ha hoppet ned til hans fordel i løpet av dagen i dag.
Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
SKUFFET: Byrådsleder Martin Smith-Sivertsen håper Høyre-velgere som har sittet på gjerdet, kan ha hoppet ned til hans fordel i løpet av dagen i dag. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Skuffet, men håper på en bedre kveld

Høyres sittende byrådsleder Martin Smith-Sivertsen erkjenner at han er skuffet over forhåndsstemmene i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): - Ja, jeg er skuffet i forhold til forhåndsstemmene. De er ikke gode for oss, men vi vet at mange tidligere Høyre-velgere i Bergen har sittet på gjerdet. En del av disse kan ha kommet ned for å stemme på oss i dag, sier Martin Smith-Sivertsen.

Høyre får 21,7 prosent av forhåndsstemmene, noe som er 13 prosentpoeng lavere enn valgresultatet i 2011. Tallene gir Høyre 15 mandater i bystyret. Det er ni mandater færre enn de har i dag.

Når Dagbladet viser ham tallene for de andre borgerlige partiene, ser heller ikke det så lyst ut for at Høyre kan danne et nytt borgerlige byråd i Vestlandets hovedstad. Krf får 5,9 prosent av forhåndsstemmene og Venstre får 4,8 prosent av stemmene.

«Beklager» - Vi har ikke resultatet ennå. Jeg håper selvsagt på at tallene stiger for vår del utover kvelden. Hvis jeg ser en mulighet for at vi kan danne nytt byråd, så har jeg en forpliktelse til å forsøke å dette til med de andre partiene på vår side, sier Martin Smith-Sivertsen.

Ordfører Trude Drevland, som er ute i permisjon på grunn av politietterforskning mot henne, skriver i en sms til Dagbladet at hun ikke vil kommentere de foreløpige tallene. «Beklager», skriver hun.