Skuffet over at Siv Jensen gikk rett forbi

Bunadsungdom demonstrerte mot utbyggingen av kraftlinjer på Vestlandet.

SPONHEIM KOM: Vestlendingene er lei av at få bryr seg om kraftlinjesaken. I dag kom bare Lars Sponheim ut da de demonstrerte foran Stortinget. Foto: Øistein Norum Monsen.
SPONHEIM KOM: Vestlendingene er lei av at få bryr seg om kraftlinjesaken. I dag kom bare Lars Sponheim ut da de demonstrerte foran Stortinget. Foto: Øistein Norum Monsen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Ungdom fra Vestlandet demonstrere i dag foran Stortinget mot utbygging av de kaller «monstermaster» på Vestlandet, i Troms og Finnmark.

- Vi har verdens vakreste natur og da er uforståelig at vi som en av få nasjoner i verden, skal ødelegge den ved å bygge ut kraftnettet med luftspenn, sier Synnøve Kvamme fra ungdomsrådet i Granvin.

Bare Sponheim komHun og de andre demonstrantene var kledd i bunad i håp om å tiltrekke seg oppmerksomhet. Men kun Lars Sponheim fra Venstre kom ut.

Ingen fra regjeringspartiene viste seg, og Siv Jensen gikk rett forbi uten å ta kontakt.

- Jeg synes det er veldig dårlig at regjeringa ikke skjærer gjennom før valget. Det ligger på deres bord og hvis de ville gjort noe fornuftig her så burde de ha gjort det før valget, sier Lars Sponheim.

Krever kabelSom Dagbladet skrev lørdag, er kjempemaster planlagt i Hordaland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal, Troms og Finnmark. På Vestlandet er motstanden sterkest.

Folk krever at strømmen legges i sjøkabel på hele eller deler av strekningene Sima — Samnanger og Sogndal - Ørskog.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer