Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skuffet over at Siv Jensen gikk rett forbi

Bunadsungdom demonstrerte mot utbyggingen av kraftlinjer på Vestlandet.

SPONHEIM KOM: Vestlendingene er lei av at få bryr seg om kraftlinjesaken. I dag kom bare Lars Sponheim ut da de demonstrerte foran Stortinget. Foto: Øistein Norum Monsen.
SPONHEIM KOM: Vestlendingene er lei av at få bryr seg om kraftlinjesaken. I dag kom bare Lars Sponheim ut da de demonstrerte foran Stortinget. Foto: Øistein Norum Monsen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Ungdom fra Vestlandet demonstrere i dag foran Stortinget mot utbygging av de kaller «monstermaster» på Vestlandet, i Troms og Finnmark.

- Vi har verdens vakreste natur og da er uforståelig at vi som en av få nasjoner i verden, skal ødelegge den ved å bygge ut kraftnettet med luftspenn, sier Synnøve Kvamme fra ungdomsrådet i Granvin.

Bare Sponheim kom
Hun og de andre demonstrantene var kledd i bunad i håp om å tiltrekke seg oppmerksomhet. Men kun Lars Sponheim fra Venstre kom ut.

Ingen fra regjeringspartiene viste seg, og Siv Jensen gikk rett forbi uten å ta kontakt.

- Jeg synes det er veldig dårlig at regjeringa ikke skjærer gjennom før valget. Det ligger på deres bord og hvis de ville gjort noe fornuftig her så burde de ha gjort det før valget, sier Lars Sponheim.

Krever kabel
Som Dagbladet skrev lørdag, er kjempemaster planlagt i Hordaland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal, Troms og Finnmark. På Vestlandet er motstanden sterkest.

Folk krever at strømmen legges i sjøkabel på hele eller deler av strekningene Sima — Samnanger og Sogndal - Ørskog.

- Jeg forventer at politikerne går i mot luftkraftlinje i Møre- og Romsdal, Sogn og Fjordane og Troms og Finnmark, sier Synnøve Kvamme.

- Ignorerer saken
Til Dagbladet har Venstre, Høyre og SV sagt at de vil jobbe mot luftspenn og for sjøkabel. Eva Skjerven, også hun fra Granvin, mener politikerne har vært alt for passive i saken så langt.

- I de fire årene som har gått, har ingen gjort noe. Det er alt for få som tar stilling til saken. Vi vil ha mer oppmerksomhet rundt den. Det er ikke bare en lokal sak, den er nasjonal, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media