SKUFFET:  KrFs leder Knut Arild Hareide er skuffet over budsjettet. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
SKUFFET: KrFs leder Knut Arild Hareide er skuffet over budsjettet. Foto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer

Skuffet over bistandskutt

Knut Arild Hareide er ikke imponert over bistands- og utviklingsbudsjettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KrF-leder Knut Arild Hareide er skuffet over bistands- og utviklingsinnsatsen i statsbudsjettet som ble lagt fram i dag. Regjeringen setter av 27,8 milliarder kroner til utvikling i fattige land.

- Det er veldig skuffende at at bistands- og utviklingsbudsjettet går ned nå fra 1,02 til 1 prosent av bruttonasjonalinntekten. Det er et paradoks at en konservativ regjering i Storbritannia, som kutter på nesten alle poster, ikke kutter på bistand. Men det gjør altså den rødgrønne regjeringen som har et stort handlingsrom, sier KrF-leder Knut Arild Hareide til Dagbladet.

Skuffet
Hareide berømmer regjeringen og finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) for å holde igjen på pengebruken i statsbudsjettet:

- Jeg opplever at regjeringen holder orden i huset. Men jeg er uenig i en del av prioriter ingene, særlig når det gjelder satsing på framtida. Min store skuffelse er at de velger å legge ned forskningsfondet, som Jon Lilletun i sin tid fikk på plass, for det er akkurat den typen langsiktighet vi trenger på forskningsfeltet, sier KrF-lederen.