Skuffet over eget parti

Jan Petersen blir ikke leder av utenrikskomiteen som han ønsket. I stedet skal han som leder av forsvarskomiteen passe på Kristin Krohn Devolds etterfølger i forsvarsdepartementet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Petersen vil ikke kommentere saken, men etter det Dagbladet erfarer er Petersen svært skuffet over sitt partis disposisjoner i kabalforhandlingene i Stortinget. Nå er det i stedet Ap\'s Olav Akselsen som blir leder av utenrikskomiteen.

Petersen sa til Dagbladet etter at regjeringsmakten var tapt at han ville fortsette med utenrikspolitikk. Det han ønsket seg var posten som leder for utenrikskomiteen. Det er praksis at avtroppende statsråder ikke går til samme fagfelt i Stortinget. Men for fire år siden fikk Thorbjørn Jagland gjennomslag for det da han ble leder av utenrikskomiteen, og både Ap og Frp var etter det Dagbladet kjenner til positivt innstilt til Petersen på denne plassen.

Til tross for Petersens sterke ønske om å bli leder av utenrikskomiteen, valgte høyreledelsen å sette støtet inn for to andre posisjoner. Partiet får nå i stedet komitéledelsen i utdanningskomiteen og forsvarskomiteen.

-  Vi var veldig opptatt av å få utdanningskomiteen for å passe på at kunnskapsløftet blir gjennomført, sier Høyres nestleder Jan Tore Sanner.

Plaster på såret

Tautrekkingen om vervene i Stortinget ender med at Ap får fire komitéledere.Tidligere finansminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen blir leder av den prestisjetunge finanskomiteen. Akselsen blir leder av utenrikskomiteen. Tidligere landbruksminister Dag Terje Andersen blir leder av kommunalkomiteen, og nyinnvalgte Anne Marit Bjørnflaten (Ap) blir leder av justiskomiteen.

Miljøvaktbikkje

Gunnar Kvassheim (V) blir leder av energi- og miljøkomiteen.

-  Venstre satser på å bli Stortingets ledende miljøopposisjon, sier Kvassheim.Sosialkomiteen er delt i tråd med departementsstrukturen. SVs Karin Andersen skal lede sosial- og arbeidskomiteen, og skal jobbe med eller mot den nye statsråden for arbeid og trygd, Bjarne Håkon Hanssen. Frp\'s Harald Tom Nesvik skal lede helse- og omsorgskomiteen og er dermed mannen som skal ta opp arven etter John Alvheim.

Frp får to komitéledere til: Lodve Solholm skal lede kontroll- og konstitusjonskomiteen og Per Sandberg blir ny leder av samferdselskomiteen. KrFs May-Helen Molvær Grimstad skal lede familie- kultur- og administrasjonskomiteen.

IKKE FORNØYD: Jan Petersen blir leder av forsvarskomiteen - ikke utenrikskomiteen som han ønsket.
Olav Akselsen (Ap) - blir leder av utenrikskomiteen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer