- Skuffet over hvordan Toska så ut

Nokas-tiltalte Dan Pettersen sier han forventet å møte en høy og muskuløs torpedo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet.no): Dan Pettersen (30) fra Sandnes leide ut en leilighet i Nedre Dalgate i Stavanger til David Toska. Han forventet å møte en to meter høy og to meter bred torpedo.

- Jeg ble jo litt skuffet da jeg så hvordan Toska så ut, forklarte Pettersen da han innledet sin forklaring for Stavanger tingrett i ettermiddag.

På tiltalebenken bak satt Toska - som brøt ut i et bredt smil.

Toska er liten og rund, mens Dan Pettersen sier han fikk forklart at han skulle leie ut leiligheten til en muskuløs herre som skulle kreve inn ei gjeld på 300.000 kroner for ham.

Pettersen beskrev seg selv som en mislykket og rundlurt investor i utelivet i Sandnes. Han var yrkesoffiser og tjenestegjorde i Rena leir samtidig som han bestyrte en nattklubb i Sandnes.

Konkurs og pengetrøbbel

Men Pettersen ble innblandet i overbelåning av sitt hus, og det viste seg at selskapet han hadde kjøpt seg inn i satt på ei gjeldsbombe og hadde masse ubetalte regninger og manglende regnskapsføring. Konkurs ble utfallet.

Alt var kaos, og Pettersen kom i kontakt med folk som kunne drive inn gjelda hans.
 

Denne personen var altså Toska, som Pettersen også forsto drev med salg av anabole steroider. Pettersen kjøpte selv tabletter av Toska.

Dan Pettersen registrerte at Toska kom med flere bager til leiligheten. Sammen med en kamerat bar Pettersen bagene opp på loftet.

Politiet har tiltalt Pettersen for grovt ran med døden til følge på grunnlag av DNA-funn på bager.

Det er også funnet blodspor i leiligheten, som politiet mener var skjulested for ranerne de første timene etter ranet.

Toska betalte punktlig 10.000 kroner i måneden for leiligheten, selv om han nesten aldri var å se der. Dan Pettersen bodde selv i leiligheten, og fikk bare beskjed om å flytte ut enkelte helger.

Fant våpen i leiligheten

En dag i februar i fjor kom Pettersen til leiligheten, og der satt Toska og to andre personer.

Ei uke etterpå ser han på førstesiden av ei riksavis at en av personene som var i hans leilighet, hadde blitt skutt og drept på åpen gate i Oslo. Pettersen fikk da bange anelser, han hadde ingen kjennskap til Toskas gjøren og laden og hva slags miljø han tilhørte.

Dan Pettersen forklarte at han var så nysgjerrig at han gikk opp på gjesterommet og åpnet et par av bagene som Toska hadde etterlatt seg. Med hånden kjente han at det var våpen i bagen.

TILTALT: Dan Pettersen.
TILTALT: David Aleksander Toska.