Skuffet over kongen

Kongefamiliens anseelse har fått seg en knekk etter den såkalte slottsskandalen. En av tre nordmenn er skuffet over Harald og Sonjas pengebruk på slottet. Men nasjonen synes ikke moden for å velte monarkiet: Tre av fire er fortsatt fornøyd med de kongeliges innsats.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For første gang siden den store kongeundersøkelsen i 1990, har Dagbladet engasjert MMI til å måle temperaturen på folks forhold til kongehuset.

97 prosent var den gang imponert over måten kong Olav skjøttet sine oppgaver på. At kong Harald skulle tangere den , ville ingen forvente.

Sprekk i fasaden

«Hvor godt eller dårlig inntrykk har du av den norske kongefamilien?» har MMI denne uka spurt et tilfeldig og representativt utvalg på 831 nordmenn. Svaret dokumenterer monarkiets solide stilling i Norge: 42 prosent har et «ganske godt inntrykk». 32 prosent har et «meget godt inntrykk». To av ti har ingen formening, mens bare fem prosent har et dårlig inntrykk.

Likevel: Sommerens heteste debatt - som noen vil kalle den - har ikke gått ubemerket hen.

Hver tredje borger i det norske kongeriket har fått et dårligere inntrykk av kongefamilien etter omtalen av oppussingen av Slottet. Oppussingen har altså - paradoksalt nok - rispet en ripe i Slottets plettfrie fasade.

Gir mediene skylda

Kongens sverddrager, kabinettsekretær Magne Hagen, ønsket ikke å forstyrre kongen med slike opplysninger i går. Men egne meninger kan han by på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer