Skuffet over manglende behandling

Moren til Mijailo Mijailovic, som onsdag tilsto drapet på tidligere utenriksminister Anna Lindh, mener hennes sønn ikke fikk den behandlingen han trengte i tiden før han begikk drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ingen tok ham på alvor, sier moren til Göteborgs-Posten.

Et par dager før overfallet på Anna Lindh forsøkte Mijailovic å få hjelp på Huddinge sykehus.

- Han spurte etter en lege, men hun var der ikke da. Han ble skuffet og lei seg. De kunne ha pratet med ham og tatt han inn. Men de ga blaffen i ham, sier Mijailovics mor.

Knivstakk far

Hun forteller at sønnen i mange år har lidd av psykiske problemer, som angst, fobier og søvnløshet. Og at han også har vært selvdestruktiv.

Den nå 25 år gamle Mijailovic ble dømt til tilsyn og psykiatrisk behandling etter å ha knivstukket sin far da han var 17 år. De siste årene har han søkt hjelp flere ganger. Moren har også ringt politiet for å ha sønnen innlagt på sykehus.

- De kom og hentet ham og leverte ham på psykiatrisk avdeling. Jeg samlet sammen litt av hans klær for å gi til ham, men da jeg kom dit hadde de sendt ham hjem. Han var der bare over natten. Nå håper moren til Mijailovics at sønnen dømmes til rettspsykiatrisk behandling.

- Jeg vil bare at Mijailo får den pleien han behøver. Han er også et offer, sier hun til GP.

Kortere rettsak

Det at Mijailovic tilsto betyr at betyr at rettssaken mot ham blir kortere enn beregnet fordi påtalemyndigheten ikke behøver å legge fram alt bevismaterialet i retten, sier sorenskriver Göran Nilsson ved Stockholms tingsrätt til nyhetsbyrået TT.

I det drøyt timelange avhøret tirsdag kveld tilsto 25-åringen at det var han som drepte Anna Lindh og ga en detaljert beskrivelse av hendelsene 10. september og dagene etterpå. Det blir tatt ut tiltale seinest 12. januar, og rettssaken blir trolig innledet onsdag 14. og avsluttet uka etter. Saken skal føres i en sikkerhetssal i tingretten og overføres direkte i svensk TV.

Anna Lindh ble stukket ned med kniv på stormagasinet NK i Stockholm om ettermiddagen 10. september og døde tidlig neste morgen. Politiet arresterte den nå 25 år gamle Mijailovic 24. september.

(NTB-TT)