REGJERINGEN VIL NÅ INNVANDRERNE:

- Skuffet over myndighetene

I vår spredte corona-smitten seg i full fart blant norsk-somaliere, som åpnet en egen, frivillig corona-telefon. - Vi søkte om støtte, men fikk nei, sier Faisa Warsame.

FRIVILLIG CORONA-TELEFON: I to måneder i vår jobbet sosionom Faisa Warsame og andre somalisk-kyndige leger, sykepleiere og psykologer frivillig, ved siden av full jobb, med å informere somalisk-talende om corona og covid-19. De søkte om penger til å opprettholde tilbudet, men fikk ikke støtte. Video: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Regjeringen melder i dag at de setter i gang en rekke strakstiltak for å få ned smitten blant innvandrere. 34 prosent av coronasmittede i landet er født utenfor Norge, ifølge NRK. Mange av tiltakene handler om å tilpasse informasjonen til ulike innvandrergrupper, melder regjeringen i dag. Sosionomen Faisa Warsame er ikke imponert.

- Corona-telefonen på somalisk, som vi startet i vår, skulle gjerne fungert fortsatt. Men vi søkte IMDi om penger, og fikk avslag. Å be folk om å jobbe doble skift, gratis, når myndighetene har råd til å betale, det er ikke innafor, sier Warsame.

I vår var det en kraftig økning i coronasmitte blant innvandrerbefolkningen i Norge, akkurat som i dag. Norsk-somaliere var da verst rammet.

- Vi reagerte med en gang og startet jungeltelegrafen. Så åpnet vi en coronatelefon på somalisk, sier Faisa Warsame, sosionom.

- Kjempetrist

I to måneder, april og mai, satt hun sjøl og andre leger, sykepleiere og psykologer frivillig og svarte på coronahenvendelser før og etter jobb.

- Vi fikk ikke midler fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet. Vi ønsket å ha åpent sju dager i uka, men på frivillig basis var dette ikke lenger forsvarlig. Det er kjempetrist, for dette rammer de to svakeste gruppene: De med språkvansker og de som ikke behersker eller har tilgang til digitale verktøy, sier Warsame.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer