Justisminister Monica Mæland og kulturminister Abid Raja tause om Kultur-Norges utfordring:

Skuffet over Raja og Mælands taushet

- Kan vi ikke garantere for kunstneres trygghet i Norge? spør 16 norske kulturinstitusjoner statsrådene.

TAUS DUO: Kulturminister Abid Raja og justis- og beredskapsminister Monica Mæland henviser til Utenriksdepartementet. Foto: Heiko Junge / NTB
TAUS DUO: Kulturminister Abid Raja og justis- og beredskapsminister Monica Mæland henviser til Utenriksdepartementet. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I kjølvannet av Dagbladets avsløring av at personell fra den saudiarabiske ambassaden i Oslo møtte opp på Bergen Internasjonale Litteraturfestival for å true en saudiarabisk kunstner til taushet, har store deler av Kultur-Norge samlet seg om et felles opprop til justisminister Monica Mæland og kulturminister Abid Raja.

«Vi ber justisminister Monica Mæland og kulturminister Abid Raja forsikre oss om at denne kunstneren nå er trygg og i sikre omgivelser.

Videre ber vi statsrådene om å fordømme fremmede makters virksomhet på norsk jord som søker å undergrave, nøytralisere eller eliminere politisk opposisjon og kunst.

Vi ber statsrådene sikre at alle kunstnere som besøker Norge, kan kjenne seg trygge. Spesielt er det viktig at regimekritikere skal kunne besøke Norge og møte et norsk publikum uten å frykte for sin egen sikkerhet», er oppfordringen i oppropet, som er signert av 16 kulturinstitusjoner i Norge.

Taushet fra ministrene

Initiativet kommer fra Den Norske Forfatterforening, Norsk PEN og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, der flere av medlemmene også var til stede på festivalen i Bergen der den saudiarabiske kunstneren ble truet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer