Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skuffet over Rognan-anke

Begge de to 15-årige jentene som ble dømt for voldtekt mot en jevnaldrende venninne på Rognan i fjor, anker saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BODØ (Dagbladet): Mora til den nå 16 år gamle jenta som ble voldtatt i mai fjor hadde håpet å slippe en ny runde i retten.

- Jeg fryktet at det ville komme en anke. Den ene halvdelen av meg er glad for å være ferdig med saken, den andre er skuffet over anken, sier mora.

Datteren har slitt med store problemer etter de grove overgrepene, og ønsker å legge det vonde bak seg. Jentas mor mener alle parter burde vært spart for nok en runde i retten.

- Dette handler ikke om voksne, det handler om unge mennesker. Jeg håper og tror at de som har gjort dette forstår alvoret, og skjønner at man ikke gjør sånt. De trenger hjelp til å komme ut i samfunnet, til å lære å oppføre seg, sier mora til Dagbladet.

Hun ønsket aldri fengselsstraff, og mener samfunnsstraff kan være et bra alternativ for de to 15-åringene.

Stemplet som hysterisk

Da datteren var hjemme på Rognan like etter dommen, måtte de kjøre forbi det falleferdige skuret der overgrepene skjedde.

- Hun reagerte veldig. Vi hadde mest lyst til å snu. Hun har slitt med å komme tilbake igjen, og jeg sa til henne at de første åra kan det bli jævlig. Det har vært snakk om å rive skuret, men ingenting har skjedd. Jeg håper det blir fjernet, sier jentas mor.

Nå går datteren på skole et annet sted, og har det etter forholdene bra. Men moren er skuffet over at datteren ikke fikk hjelp før.

- Jeg har ropt etter hjelp i mange år, men ble stemplet som hysterisk mor. Noe av det som irriterer meg mest er når Kjell Magne Bondevik sier at det skal være slutt på all mobbing i 2005. Hvordan skal vi få til det, når vi vet at også lærere mobber? Datteren min har heldigvis fått hjelp etter at dette skjedde, men skal det måtte gå så langt før hjelpeapparatet skjønner hva mobbing kan føre til? spør moren.

Hun har brukt mye tid på å forklare datteren at hun ikke må føle skyld for det som skjedde i fjor.

Takker svigerinnen

Jentas mor sier at det har vært vanskelig å stå oppreist det siste året.

- Da jeg hørte om hva som hadde skjedd, hadde jeg lyst å flytte. Jeg har alltid betraktet meg selv som sterk, men det siste året har jeg mest lyst til å grave ned, sier moren.

- Det sies at man har en sekk man bærer gjennom livet, og min ble for tung. Jeg hadde ikke kommet gjennom det uten hjelp og støtte fra svigerinnen min, sier jentas mor.

Nå må hun gjennom en ny runde i lagmannsretten.

ÅSTEDET: I dette skuret i sentrum av Rognan ble ei 16 år gammel jente voldtatt, misbrukt og solgt av flere jevnaldrende venninner i fjor. Jentas mor ber om at skuret rives.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling