Skuffet over Stoltenberg

- Han reduserer presset på de rike landene, sier Lars Haltbrekken.

IKKE FORNØYD: Lars Haltbrekken i Naturvernforbundet mener at Jens Stoltenberg burde ha frontet de norske synspunktenen hardere i sin tale. Foto: Anne Marte Blindheim.
IKKE FORNØYD: Lars Haltbrekken i Naturvernforbundet mener at Jens Stoltenberg burde ha frontet de norske synspunktenen hardere i sin tale. Foto: Anne Marte Blindheim. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CANCUN (Dagbladet.no): Jens Stoltenberg holdt i dag Norges innlegg under klimaforhandlingene. Nå får han kritikk for å ha vært for defensiv i Cancun.

Stoltenberg snakket om temaene som skal løses i en ny klimaavtale, finansiering av klimatiltak, måling og rapportering av disse, fastsetting av utslippsmålene, regnskogbevaring og teknologioverføring.

- Stoltenberg nevnte ikke Kyoto-avtalen og ikke det at utslippskuttene må økes, og på pressekonferansen etterpå sa han at København-enigheten er bedre enn sitt rykte. Det er for defensivt, mener Lars Haltbrekken i Naturvernforbundet.

Det er Norges posisjon at Kyoto-avtalen, som forplikter 35 land til utslippskutt, skal videreføres i tillegg til en bredere og sammenlignbar avtale der flere land er med.

- Når han ikke fronter dette, reduserer han presset på de rike landene. Tidligere denne uka har Norge vært mye tydeligere på disse tingene, sier Haltbrekken.

Flere u-land, som de små øystatene som vil bli sterkt berørt av klimaendringer, er sterke motstandere av København-avtalen. København er flere ganger omtalt som en fiasko av Norges miljøvernminister Erik Solheim tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer