Skuffet over Ullevåls egen gransking

Rapporten kommer i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Antirasistisk Senter er skuffet over at ikke holdningene til ambulansepersonellet ved Ullevål universitetssykehus er kartlagt i rapporten som legges fram i ettermiddag.

Ali Farah ble slått ned i Sofienbergparken og ambulansepersonellet nektet å ta ham med seg den 6. august. I forbindelse med den eksterne undersøkelsen som er utført for av sykehuset i kjølvannet av saken, har alle de ansatte i ambulansetjenesten svart anonymt på et spørreskjema. Spørsmålene har ifølge den flerkulturelle avisa Utrop bare dreid seg om hvordan ambulansetjenesten er organisert.

- Jeg er skuffet over at det anonyme spørreskjemaet ikke inneholdt et eneste spørsmål om holdninger. Mange vil nok lure på hvorfor sykehuset ikke har gått inn på det, sier informasjonsleder Henrik Lunde i Antirasistisk Senter til Utrop.

Lunde mener det er grunn til å være kritisk til rapporten som skal legges fram fredag ettermiddag. Flere forhold som burde vært behandlet, er ikke undersøkt. Blant annet savner han en vurdering av hvordan sykehusets ledelse forholdt seg til mediene i dagene etter at Ali Farah ble slått ned.

- Det er bra at Ullevål sykehus gransker seg selv, men de burde tatt seg bedre tid og gjort det skikkelig, sier Lunde.

(NTB)