Høyres landsmøte

Skuffet Ropstad ut mot Høyre

I KrF-leiren er man både overrasket og skuffet etter at Høyre i dag vedtok å avskaffe kontantstøtta.

TØFFERE TIDER I VENTE: Høyre og KrF er nå uenige i synet på kontantstøtta, selv om Erna Solberg advarte sine egne i forkant. Foto: Torstein Bøe / NTB
TØFFERE TIDER I VENTE: Høyre og KrF er nå uenige i synet på kontantstøtta, selv om Erna Solberg advarte sine egne i forkant. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høyres landsmøte har i dag vedtatt at de vil fjerne kontantstøtta.

I stedet vil partiet ha en egen ventestøtte for familier som venter på barnehageplass.

Høyre-leder Erna Solberg gikk hardt ut mot forslaget i forkant av landsmøtet, og advarte sine egne.

Hun ble ikke lyttet til.

Og nå venter det også bråk i det ellers harmoniske ekteskapet mellom Høyre og regjeringspartner KrF. Her er man skuffet over Høyre-vedtaket.

- Det er overraskende at Høyre nå vil fjerne kontantstøtta, sier KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad til Dagbladet søndag ettermiddag.

Han sier Solberg og co. på dette området nå velger «å frata familien valgfriheten mellom kontantstøtte for ettåringen eller en trygg og god barnehageplass».

Altså vedtar Høyre nå politikk som går mot partiets etos om valgfrihet for enkeltmennesket, ifølge Ropstad.

Nå er han klar på at KrF er partiet man bør stemme på for å sikre kontantstøtta.

- Vi har funnet sammen til gode løsninger med Høyre for en god familiepolitikk tidligere og det er jeg helt trygg på at vi vil klare igjen. Men dette viser at dersom man er opptatt av valgfrihet i småbarnsfasen så betyr det at man må gi sin stemme til KrF ved høstens valg.

Også Frp har vedtatt at kontantstøtta bør bevares, mens venstesida er imot ordninga. De hevder kontantstøtta i praksis betaler kvinner for å holde seg ute av arbeidslivet, og dermed svekker likestillinga.

Ropstad sier likevel at han er stolt over kontantstøtta, og at han håper den skal få leve videre i mange år til.

- Jeg er glad for at vi har gitt familier denne muligheten til valgfrihet i over 20 år og at vi har økt kontantstøtten til 7500 kroner i måneden. Det vil vi fortsette å holde høyt i våre prioriteringer fremover fordi vi mener den er viktig å styrke familiene, sier KrF-lederen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer