Skuffet Siv peker på Frp's triumfer: - Snart lukter det asfalt i hele landet

Uansett ikke fornøyd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Siv Jensen ankom Frp's valgvake noen få minutter etter klokka 23 i kveld, og finansministeren innrømmet i sin tale til partivennene at ikke alt har gått som det skal i denne valgkampen.

Slik det ser ut nå ligger regjeringspartiet an til en oppslutning på cirka ti prosent, altså en liten nedgang sammenliknet med stortingsvalget for to år siden.

- Det har vært spennende å følge utviklingen. Nå står det på ti prosent, så det klatrer oppover i forhold til hva som var utgangspunktet i kveld, innledet partilederen.

- Valgkamper er krevende, og morsomt. Dessverre ser det ut til å bli et dårligere resultat enn det vi håpet på. Det er lov å være skuffet i dag. Det er vårt felles ansvar å snu dette, fortsatte hun.

- Vant med å stå i stormen Til Dagbladet noen minutter seinere velger Jensen å fokusere på det positive:

- Det er alltid mye oppmerksomhet rundt Frp. Vi er vant med å stå i stormen. Jeg mener det er viktig at vi står fast ved våre politiske prinsipper også når det stormer, og vi har vist mange ganger før at har fått rett når vi har advart, særlig i integreringspolitiske spørsmål, sier hun.

INGEN STOR DAG: Frp-leder Siv Jensen minner om at hele valgresultatet fortsatt ikke er klart, men innrømmer at hun er skuffa over dagens valgresultat. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
INGEN STOR DAG: Frp-leder Siv Jensen minner om at hele valgresultatet fortsatt ikke er klart, men innrømmer at hun er skuffa over dagens valgresultat. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Og Frp-lederen trekker fram at partiets politikk nå begynner å prege landet, etter to år i regjering. Som eksempel trekker hun fram en av partiets hjertesaker, nemlig vei:

- Vi leverer gode løsninger i regjering hver eneste dag og mange av dem vil velgerne begynne å merke i tida famover. Nå er vi i en situasjon hvor lukter asfalt i hele landet. Det har aldri vært bygget mer og det har aldri vært vedlikeholdt mer, så resultatene begynner å melde seg og det tror jeg folk begynner å se, sier hun til Dagbladet.

- Men sju prosent i Oslo og ti på landsbasis, er det godt nok?

- Jeg er skuffet, jeg skulle ønske at det var mye bedre. Men det endelig resultatet har vi ikke ennå.

Stolt av fire kommuner I talen til Frp's valgvake ble det ikke noe «Morna, Jens» denne gangen, men Jensen fikk likevel trampeklapp fra partivennene.

Hun pekte på at partiet eldrepolitikk i likhet med veipolitikken begynner å merkes i det ganske land. Samtidig trakk hun fram Os, Ullensaker, Sandnes og Alta som fire kommuner hvor partiet gjør et svært godt kommunevalg i år.

Avslutningsvis pekte hun på at hun skal gjøre alt hun kan for at også Frp's innvandringspolitikk får mer grobunn framover. Og helt til slutt avsluttet hun i kjent stil:

- Vi har alltid stått i stormen og skilt oss ut. Vi har alltid stått hardt på det vi tror på, og det skal jeg love dere at det skal vi fortsette med.

Slike utsagn fra blir det trampeklapp av på Frp's valgvake.