Valget i USA

Skuffet Trump-fan: - Nedtur

Luke Shelton, Regan Shelton og Ed Torhan var blant de mange Trump-supporterne som måtte vende slukøret hjem fra flyplassen i Lafayette torsdag.

SKUFFET: Donald Trump avlyste et planlagt valgmøte i Fayetteville, North Carolina torsdag. Reporter: Trym Mogen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NORTH CAROLINA, USA / OSLO (Dagbladet): - Det er litt nedtur.

Det sier Trump-supporteren Luke Shelton til Dagbladets reporter i USA, som er på plass på flyplassen i Lafayette, North Carolina. Her skulle USAs president Donald Trump etter planen holde valgmøte torsdag.

Slik ble det imidlertid ikke. Arrangementet måtte utsettes på grunn av den tropiske stormen Zeta. Shelton, som hadde kjørt i én time og 20 minutter for å se presidenten, måtte vende slukøret hjem.

Han har imidlertid forståelse for at møtet ble avlyst. Ifølge en uttalelse fra Trump-kampanjen, gjengitt av blant andre The Guardian, var det varslet vindkast opp mot 80 kilometer i timen.

- Jeg er konservativ, og dette valgmøtet var nærme. Dessuten var dette den eneste dagen jeg hadde fri denne uka, så jeg bestemt meg for å komme, sier Shelton videre.

Trump vant i North Carolina i 2016, men meningsmålinger gir nå Demokratenes utfordrer Joe Biden et knapt forsprang i delstaten, skriver NTB.

Måtte utsette

Ifølge nyhetsbyrået AP er møtet utsatt til mandag. Det bekreftet også presidenten selv overfor NBC-korrespondent Kelly O'Donnell.

- Veldig dårlig vær, vinden er grusom. Vi ble nødt til å gjøre det (utsette, red.anm.) av sikkerhetshensyn. Men vi er tilbake på mandag. Stor folkemasse. Vi er tilbake på mandag, sa presidenten i det han forlot stedet.

Arrangementet skulle etter planen være dagens andre valgmøte for den sittende presidenten.

Ed Torhan bor i området, og hadde håpet å få et glimt at presidenten før valget. Han forsikret Dagbladets reporter om at han vil være på plass når presidenten forhåpentligvis dukker oppå neste mandag.

Ifølge O'Donnell varslet presidenten at han og førstedamen i stedet ville besøke militærbasen Fort Bragg i North Carolina torsdag kveld. Det skrev også The Guardian.

- Ikke politiker

Torsdag kveld norsk tid la Trump ut en rekke meldinger på sin Twitter-side.

- Hvis jeg ikke høres ut som en typisk Washington-politiker, er det fordi jeg IKKE er politiker, skriver han blant annet.

Han la også ved flere bilder fra tidligere valgarrangementer, og oppsummerte valget slik:

- Dette valget er et valg mellom DEN AMERIKANSKE DRØMMEN og et SOSIALISTISK MARERITT. Vår motstander vil forvandle USA til kommunist-Cuba eller sosialist-Venezuela. Så lenge jeg er president, vil USA ALDRI bli et sosialistisk land!

Orkanen Zeta, som traff Louisiana, USA onsdag kveld norsk tid. Ifølge The New York Times etterlot orkanen nærmere to millioner husstander uten strøm torsdag.

Flere veier ble oversvømt, ifølge AP News. Bilder i sosiale medier viste også at en båt har truffet land.

«Zeta» er orkanen nummer 27 i en historisk travel orkansesong.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer