Skulke-aksjon med ukjent opphav

Aksjonen sprer seg i Norden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Elever helt ned i barneskolen har fått meldingen som oppfordrer elevene til å skulke den 27. mars fordi «det er en helt spesiell dag». Nå har MSN-meldingen spredd seg i Danmark også.

- Aksjonen viser seg å være mye mer omfattende enn fryktet, sier leder i Elevorganisasjonen, Halvard Hølleland, til adressa.no.

Meldingen, som spres til elever via Messenger, mobil eller chat, lyder;

«Alle blir hjemme fra skolen den 27. mars. Uansett hvilken skole du går på, eller hvilken by du bor i, det spiller ingen rolle. Tenk når lærerne kommer og ingen elever er der. Send dette til alle DU kjenner.»

Ukjent opphav

Ingen vet hvem som står bak skulke-aksjonen, og det er uklart hvilke hensikter aksjonistene har.

I en pressemelding fra Elevorganisasjonen sier formannen for Danske Skoleelever, Alexander Grandt Petersen at oppfordringen om å skulke også går i Danmark.

Han sier aksjonen har startet uten noe politisk motiv, men at han samtidig tror oppfordringen kommer som en reaksjon på den danske regjeringens utdanningspolitikk.

- Latterlig

Halvard Hølleland synes det er skremmende at aksjonene har spredd seg uten noe klart budskap. Han sier han støtter elev-demonstrasjoner dersom ungdommene er misfornøyde med skolen og har en klar politisk beskjed.

- Men hvis dette bare er tull for å se hvordan lærerene reagerer på et tomt klasserom, er hele aksjonen latterlig, sier han til adressa.no.

MELDINGEN SPRES: Til elever i Norden via Messenger, chat eller mobil.