Skulle aldri vært plassert i samme celle: - Risset IS-slagord i hodet på medfange med barberblad

Australske myndigheter tar selvkritikk etter at 40-åring er kritisk skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En fange (18) i Australia som støtter Den islamske stat (IS) skal ha risset et IS-slagord inn i hodet på cellekameraten sin (40) i fengselet Mid North Coast Correctional Centre i Kempsey, 4,5 timer nord for Sydney, skriver BBC.

40-åringen er lagt inn på sykehuset Port Macquarie Base. Tilstanden hans skal være kritisk.

Australske myndigheter har nå igangsatt gransking for å finne ut hvorfor den 18 år gamle høyrisikofangen var plassert i samme celle som en lavrisikofange.

Gransking Øverste ansvarlige for fengselsvesenet i New South Wales, David Elliot, har omtalt det som en tabbe å plassere de to i samme celle.

Fengselsdirektøren er suspendert i påvente av utfallet av granskinga.

Fagforeningsleder for fengselsbetjenter, Steve McMahon, sier betjentene er opprørte over det tilsynelatende uprovoserte angrepet som fant sted i fengselet torsdag.

- Det er en forferdelig handling, ikke ulikt tortur, sier McMahon.

Fagforeningslederen sier de to fangene aldri skulle ha delt samme celle og beskriver hendelsen som «fullstendig kortslutning hos de ansvarlige».

IS-slagord Den 18 år gamle IS-sympatisøren skal svare for seg i retten 23. mai etter det blodige angrepet på medfangen.

Ifølge The Australian risset 18-åringen «E4E» inn i hodet på 40-åringen med et barberblad. Det skal referere til «et øye for et øye» - noe som framgår av såvel kristne som muslimske tekster.

Slagordet er imidlertid mye brukt av IS, og var tittelen på en propagandavideo som terroristgruppa slapp etter sist måneds bombing i Belgia.

IS er aktive på flere fronter for tida.

Drap på kristne Fra syriske al-Qaryatain kommer det nå meldinger om at minst 21 kristne er drept av IS-krigere. Byen ble tatt tilbake av russiskstøttede syriske styrker tidligere i uka.

Siden IS tok kontroll over byen i august i fjor, ble rundt 300 kristne værende i byen. Lederen for Den ortodokse kirka i Syria, patriark Ignatius Aphrem II, sier at 21 kristne til nå er drept av IS. Ytterligere fem er savnet og fryktet drept, skriver BBC.

Patriarken sier noen er drept under flukt, mens andre er drept for å ha nektet å underkaste seg islam.

Ifølge Daily Mail, sender nå IS et stort antall erfarne terrorister til Nord-Libya med plan om å utføre angrep mot oljefelt.

Terroristorganisasjonen skal ha plassert store grupper terrorister ved strategiske oljefelt. Libyske myndigheter frykter angrep i nær framtid og har evakuert ansatte ved tre oljeinstallasjoner øst i landet.