Donald Trump

- Skulle angripe Murdoch

I sin nye bok skriver svigersønnen at han stoppet den daværende presidentkandidaten fra mulig Twitter-blemme.

GOD OMTALE: Donald Trump har i lang tid fått god omtale i mediene til mediemogul Rupert Murdoch. Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB
GOD OMTALE: Donald Trump har i lang tid fått god omtale i mediene til mediemogul Rupert Murdoch. Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

- Trump ringte meg. Han hadde tydeligvis fått nok.

Det skriver svigersønn og tidligere seniorrådgiver for USAs forrige president Donald Trump, Jared Kushner (41), i boka «Breaking History» som utgis kommende måned.

Det er The Guardian som allerede nå skal ha fått innsyn i boka.

Kushner hevder i boka at Trump skal ha vurdert å sende ut en Twitter-melding der han skulle angripe mediemogulen Rupert Murdoch.

- Den fyren er ikke bra, og jeg kommer til å tvitre det, skal presidenten ha sagt.

GOLF: Donald Trump er vert for den kontroversielle saudi-støttede golfturneringen LIV Golf International denne uken - det faller ikke i god jord hos de pårørende etter angrepene 11. september 2001. Video: AP / Youtube / Fox Vis mer

Trump har i lang tid vært kjent for å fyre løs i det sosiale nettverket.

- Jeg skal fikse det

Kushner hevder videre at han skal ha bedt Trump om å ikke sende ut Twitter-meldingen da Trump var midt i det republikanske primærvalget.

Murdoch er kanskje verdens mektigste mann blant konservative medier, og rådgiveren skriver videre at han fryktet negativ omtale av Murdoch kunne få konsekvenser.

- Du trenger ikke havne på kant med Rupert, gi meg et par timer så skal jeg fikse det, skal Kushner ha svart.

Etter dette hevder svigersønnen å ha fikset Murdochs støtte. Hvis påstandene stemmer, kan dette inngrepet ifølge The Guardian ha vært et stort inngrep i den moderne amerikanske historien.

Mediemogulens støtte til Trump, hovedsakelig gjennom nyhetskanalen Fox News, bidro til at milliardæren vant presidentvalget over Hillary Clinton i 2016.

Viktig tidspunkt

Den eksplosive biografien kommer midt i en periode hvor det er knyttet stor spenning til om Trump igjen stiller som republikansk presidentkandidat.

De siste ukene har han gjort flere og flere offentlige opptredener hvor han har hintet om at han vil forsøke å revansjere valgnederlaget for Joe Biden (79) i 2020.

Trump har imidlertid ikke formelt lansert sitt kandidatur i en presidentvalgkamp som er ventet å ta til for fullt over sommeren.

Den tidligere presidenten er allerede i hardt vær som følge av høringene om stormingen av Kongressen 6. januar i fjor. Høringen har avdekket at presidenten ikke gjorde noe for å stoppe mobben som stormet Kongressen i protest mot Bidens legitime valgseier.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer