Skulle angripe Paris

Fire muslimske ekstremister er arrestert i Paris. Nå tror politiet at de fire planla et terrorangrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire mistenkte islamister, som ble arrestert i Paris mandag, oppbevarte kjemikalier i en leilighet, opplyser Frankrikes innenriksminister Nicolas Sarkozy tirsdag.

De fire nordafrikanerne er mistenkt for å være militante islamister med forbindelser til al-Qaida.

En av de fire er en kvinne, og to skal ha hatt falske identitetspapirer. Sarkozy mener at arrestasjonene er viktige.

- Dette er ingen ubetydelig sak. Den er svært alvorlig og trolig den største i Frankrike siden terrorangrepene 11. september, sier innenriksministeren, som i det siste har holdt en høy medieprofil når det gjelder kampen mot kriminalitet.

Radiokanalen Europe 1 siterer kilder innen antiterrorpolitiet som mener at de fire planla er snarlig angrep mot Paris. En av de arresterte skal ha hatt kontakt med en algerier som er mistenkt for å ha planlagt et angrep i Storbritannia.

Tre av de fire skal ha tilbrakt tid i både Afghanistan og Tsjetsjenia.

Stoffene som ble funnet i leiligheten i en forstad til Paris, er ennå ikke analysert, men det dreier seg om både pulver og væske.

Personer som er mistenkt for terrorisme, kan holdes tilbake av politiet i fire dager før de blir løslatt eller fremstilt for varetektsfengsling.

(NTB)

FRYTKER TERRORISTER:</B> Fransk politi frykter at muslimer med forbindelse til al Qaida planlegger angrep i hjertet av Europa.